Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

2 különleges zöldséges étel

A hús a legtöbb főételben megjelenik, de mi van akkor, ha inkább zöldségekre vágyunk? Itt van két recept, amely tökéletes választás lehet, ha egy könnyű hétvégi ebédet szeretnénk.
Brokkolis sajtleves kenyérben

Hozzávalók 4 személyre:
1/4 csésze vaj
1/2 közepes, apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csésze tej, 1 csésze tejszín
3 csésze csirkehúsleves
1/4 csésze kukoricakeményítő
1/4 teáskanál szerecsendió
2 babérlevél
1 nagy, apróra vágott sárgarépa
4 csésze brokkoli (kb. 1 fej)
2 1/2 csésze reszelt cheddar sajt
só és bors ízlés szerint
4 zsemle
A hagymát és a fokhagymát pároljuk meg a vajon. Lassan keverjük hozzá a csirkehúslevest. Keverjük ki csomómentesre a kukoricakeményítőt egy kis vízzel, majd adjuk a levesalaphoz. A szerecsendiót és a babérlevelet is tegyük hozzá, majd kevergessük, míg be nem sűrűsödik. Adjuk hozzá a brokkolit és a sárgarépát, majd pároljuk puhára. Tegyük hozzá a sajtot és keverjük addig amíg elolvad, sózzuk, borsozzuk. Kaparjuk ki a zsemlék belsejét és tálaljuk bennük a levest.

Sültzöldség-galette

Hozzávalók 4-6 személyre:
Tésztához:
250 g teljes kiőrlésű liszt
1/4 teáskanál só
115 g hűtött, sótlan kockázott vaj
1/4 csésze tejföl
2 teáskanál citromlé
1/4 csésze hideg víz
1 szál apróra vágott, friss kakukkfű
A zöldséges töltelékhez:
5 kisebb, kockára vágott sárgarépa
2 hámozott és kockára vágott paszternák
350 g hámozott és kockára vágott sütőtök
2 közepes vöröshagyma
1 szál friss rozmaring
1 szál friss kakukkfű
3 evőkanál olívaolaj
1 fej fokhagyma
só és frissen őrölt bors
krémes kecskesajt

A tésztához keverjük össze a lisztet a sóval egy közepes tálban, kézzel morzsoljuk hozzá a vajat. Egy kis tálban, habverővel keverjük össze a tejfölt, citromlevet, kevés meleg vizet. Adjuk hozzá a lisztes keverékhez, majd keverjük el egy villával. Keverjük hozzá a felaprított kakukkfüvet. Ne gyúrjuk a tésztát, hanem gyűjtsük össze a kis csomókat egy labdává. Tekerjük a tésztát fóliába és lapítsuk le. Hűtőszekrényben legalább egy óráig hagyjuk állni. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyük a zöldségeket egy tepsibe. Szórjuk meg az aprított fűszernövényekkel, öntsünk rá 2 evőkanál olívaolajat. Ízesítsük sóval, borssal és keverjük össze míg az összes zöldség egyenletesen fűszeres nem lesz. Aprítsuk fel a fokhagymát és keverjük a zöldségek közé. A zöldségeket körülbelül 20-30 percig süssük, keverjük meg egyszer vagy kétszer, amíg meg nem puhulnak. Törjük össze egy tálban finoman a zöldségeket majd keverjük hozzá a sajt felét.

Vegyük fel a sütő hőmérsékletét 200 fokra. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, egy nyújtódeszkát hintsünk be liszttel majd nyújtsuk ki a tésztát körülbelül 30 centis körben fél centiméter vastagságúra. Tegyük egy tepsibe a tésztánkat, rendezzük a tetejére a zöldséges tölteléket, hintsük meg a maradék sajttal, majd hajtsuk fel a széleit. Süssük a sütőben úgy 35-40 percig, amíg aranybarna nem lesz. Hagyjuk hűlni 10 percig, majd vágjuk fel és tálaljuk.