Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

10 figyelmeztető tünet, ami HIV-fertőzésre utal és az emberek többsége összetéveszti más betegséggel!

A szexuális úton és vér által terjedő HIV-vírus nem gyerekjáték, éppen emiatt nagyon fontos a megfelelő védekezés, mert ez a vírus okozza az AIDS nevű betegséget, amely megtámadja és elpusztítja a szervezet immunsejtjeit, így ha nem kezelik a pácienst, akár kisebb influenzás megbetegedés is végzetes lehet.
Most a HIV-fertőzés 10 tünetéről lesz szó, így ha valaki észreveszi ezen jelzéseket a szervezete részéről, gyorsan forduljon orvoshoz.

1. Láz

Ha megfázunk, elkapjuk az influenza vírust, a láz egy normális reakció a szervezet részéről. Azonban ha 3–4 napon belül nem megy le a lázunk, akkor keressünk fel egy orvost, hogy részletesebb vizsgálatok kezdődhessenek meg.

2. Fáradtság

A HIV-vírus kifáraszt, elveszi az életerőnket, az állóképességünket. Úgy érezzük, hogy semmire sincs energiánk, erőnk, és szinte mindig fáradtnak érezzük magunkat. Ha ez így van, keressük fel családorvosunkat.

3. Izomfájdalmak

Ha a lábunkba, hátunkba gyakran fájnak az izmok, és az ízületeinkkel is gondok vannak, el kell menni az orvoshoz.

4. Fej- és torokfájás

Ha az immunrendszerünk legyengül, szinte bármilyen bakteriális, vagy vírusos fertőzést felszedhetünk, ami torok- és fejfájással jár. Ha túl gyakran fordul elő, akkor ennek hátterében komolyabb betegség, akár a HIV-vírus állhat.

5. Kiütések a bőrön

A bőr képes előrejelezni, ha valami nem működik megfelelően a szervezetben, így ha kiütések, viszkető gyulladások jelennek meg, akkor az HIV-vírusra utalhat.

6. Súlyveszteség

Ha hirtelen lefogyunk, csökken az étvágyunk, ez nem jó jel. El kell menni az orvoshoz.

7. Kiszáradt torok

Ha huzamosabb ideig mindig száraz, kaparó a torkunk, akkor ez is a HIV-vírus egyik tünetének számít.

8. Éjszakai izzadás

Ha az éjszaka közepén arra ébredünk fel, hogy folyik rólunk a verejték, közben nehezen kapunk levegőt, forduljunk panaszunkkal orvoshoz.

9. Töredezett, egészségtelen körmök

Ha hirtelen megváltozik a köröm színe, sárgássá válik és töredezni kezd, ennek oka akár a HIV-vírus is lehet.

10. Koncentrációzavar

Ha valami betegség alakul ki a szervezetünkben, ez a szellemi képességekre is hatással lesz, így a HIV-vírus negatívan befolyásolhatja mentális képességeinket. így nem tudunk odafigyelni a munkánkra, vagy arra, amit éppen csinálunk.

Nincsenek megjegyzések