Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

A kávézacc csodát tesz a hortenzia színével, a rózsaszínről kékre vált a virág!

A gyönyörű hortenzia kertünk igazi királynője, hiszen pompás kövér virágai elvarázsolják az embert. Ha imádjuk a kék színű hortenziákat, de például születésnapunkra rózsaszínt kapunk, ne essünk kétségbe, át lehet változtatni, mégpedig kávézacc segítségével.
Azért jó a következő módszer, mert nem kell külön kék hortenziát venni, így pénzt spórolhatunk és a nyári rózsaszín hortenzia télire átváltozik kékre, így sokkal jobban fog passzolni a hideg évszak hangulatához.

Tulajdonképpen a talaj pH-szintjétől függ a virág színe, hiszen ha túl magas a pH-érték, akkor rózsaszín lesz a hortenzia. Viszont ha folyamatosan kávézaccal dúsítjuk a virágföldet, akkor idővel, hétről hétre kékesebb árnyalatúvá válnak a virágok. Ha nem működik valami miatt a módszer, akkor alumíniummal kell dúsítani a földet.

És ez fordítva is igaz, viszont sokkal nehezebb elérni azt, hogy a kék színről rózsaszínre váltsanak, mivel a már bevitt alumínium mennyiséget nem lehet kivonni a talajból, inkább át kell ültetni, de ha foszfor tartalmú tápoldattal látjuk el a földet, a változás könnyebben elérhető.

A szabad földben lévő hortenziák köré szórjunk a foszforos tápból, öntözzük meg utána a virágokat, hogy a foszfor felszívódhasson a gyökereken keresztül. Több alkalommal is meg kell ismételni a folyamatot, hogy a hortenzia rózsaszínűvé váljon.

Nincsenek megjegyzések