Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

A legjobb házi praktikák barátja: szódabikarbóna

A szódabikarbóna, avagy a nátrium-hidrogénkarbonát az egyik legrégebb óta használatos csodaszer, amelyet bárhol könnyedén megvásárolhatunk magunknak, és bár a legtöbben csak a sütés kapcsán ismerik, összességében azonban számtalan dologra, kis túlzással az élet minden területén felhasználható.
Gyógyításhoz és tisztálkodáshoz

A szódabikarbóna egy a környezetre teljesen ártalmatlan, enyhén lúgos kémhatású só, amelyet tökéletesen felhasználhatunk néhány egészségügyi probléma elhárításához is. A szódabikarbóna – főként krémként – kiválóan enyhíti a viszketéssel és bőrpírral járó rovarcsípéseket, de puffadásra, gyomorégésre és gyomorsav-túltengésre is kiválóan alkalmazható, így a reflux-betegségtől szenvedők számára ideális választás. Már napi egy teáskanál szódabikarbónával való öblögetés segít abban, hogy fogaink tiszták legyenek, és elkerülhessük a kellemetlen szájszagot, de az izzadást is meggátolhatjuk vele, ha a megfelelő területe bekenjük egy kevés vízben oldott szódabikarbónával.

A nátrium-hidrogénkarbonát segít hozzájárulni hajunk egészségéhez is, így hajunk tisztább és egészségesebb lehet, miközben segít eltüntetni a hajlakk és a zselé maradékát. A szódabikarbónát kiválóan felhasználhatjuk a kéz- és lábápoláshoz is, így 3 az 1 arányú vizes hígításban alkalmazva elfelejthetjük a környezetünkre és saját egészségünkre is káros, vegyszerekkel dúsított szappanokat, illetve kézfertőtlenítőket, mert ugyanolyan hatásos tisztítást érhetünk el velük, nem csak a kezek és a lábak, hanem az arc mélytisztítása során is.

Szódabikarbóna a takarításhoz

A szódabikarbóna felhasználása a sütés mellett leginkább a takarításban merül ki, így csempék vagy kerámiafelületek tisztítására kiválóan alkalmazhatjuk. Az egyik legideálisabb természetes alapanyagú, a környezetet nem károsító súrolószer, miközben önmagában, vagy ecet segítségével még a legmakacsabb dugulásokat is képes elhárítani, legyen szó akár egy fürdőszobai lefolyóról, akár a toalettről. A szódabikarbóna segítségével számtalan praktikát valósíthatunk meg a takarítás terén, így egy tál oldott szódabikarbónát a mikróban melegítve leoldhatjuk a készülék belsejére tapadt zsíros ételnyomokat, míg a foltos edényeket áztatással kristálytisztára áztathatunk vele.

A szódabikarbóna nem csak a zsírtól, hanem a vízkőtől is képes megszabadítani környezetünket, miközben szagtalanításhoz is alkalmazhatjuk, ezáltal például a szemeteszsák aljára szórva vagy a hűtőszekrénybe rejtve megakadályozhatjuk a kellemetlen szagok áramlását. Kiválóan szagtalanítja továbbá a toaletteket, a műanyag tálakat és dobozokat, de sokan sikerrel alkalmazzák a macska- és a kutyaalmos tál esetében, de cipők szagtalanítására is kitűnő. A szódabikarbóna összességében egyetlen szerként képes lefedni az otthonunkban használt vegyi tisztítószerek egy jelentős spektrumát, ebből kifolyólag érdemes inkább ezt az olcsóbb alternatívát választani, mert segítségével óvhatjuk környezetünket és saját egészségünket is.

Nincsenek megjegyzések