Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Az ember, akit imádnak vagy gyűlölnek - Jeffrey Dean Morgan-portré

Jeffrey Dean Morganról manapság mindenkinek a The Walking Dead főgonosza jut az eszébe. Ő pedig nagyon élvezi a szerepet, látni rajta, hogy mindent belead. Őt vagy imádni, vagy nagyon gyűlölni lehet.
Pedig Amerikában sokáig azt sem tudták kicsoda. Sőt, ma is rendre összetévesztik Javier Bardemmel. Nem csoda, hiszen az ötvenéves Jeffrey Dean Morgan és a spanyol szupersztár megszólalásig hasonlít egymásra. Jeffrey a kevésbé ismert, pedig az ő háta mögött is tekintélyes karrier áll. Kevesen egyensúlyoznak olyan ügyesen a tévés és filmes műfajok között, mint ő.

Valójában másképp tervezte az életét. Jeff, ahogy a barátai hívják, profi kosárlabda-játékosnak készült. Pechjére (vagy épp szerencséjére) egy sérülés miatt szögre akasztotta a sportcipőt. Életbe lépett a B terv, ugyanis a grafikus állt a második helyen a hivatások listáján. Amikor csalódottan annak is hátat fordított, a véletlen a kezére játszott. A barátjának segített Los Angelesbe költözni, aztán maga is ott ragadt. A reményteljes ifjú kollégák mindenekfelett a deszkákra, a képernyőre vagy a mozivászonra vágynak, neki ez volt a harmadik opció, de így is megtalálta a számítását.

Azért döcögve indult a karrierje. Ahogy sorstársai, ő is sorozatokban vendégeskedett kisebb szerepekben (Monk, Angel, Ügyvédek, JAG, Helyszínelők). Aztán 2005-ben eljött az ő ideje. A címszereplő elhalálozott férje a Nancy ül a fűben című szériában, csak a visszaemlékezésekben látható. Mary Louise-Parkerrel (Nancy) olyan jól sikerült az együttműködés, hogy civilben eljegyezték egymást. De esküvőre már nem került sor. Az Odaát című horrorsorozatban is meghalt, a főszereplők apját játszotta.

Negyven volt, amikor egy agyműtétre váró beteg figurájából kihozta a maximumot A Grace klinika című sorozatban. A haldokló Dennybe, akit játszik, beleszeret Izzie, vagyis Katherine Heigl. Egyetlen rajongó szeme nem maradt szárazon, amikor Izzie elbúcsúzott halott szerelmétől. Jeffrey elmúlásának olyan nézettsége volt, hogy mérlegelték, kapjon-e sorozatot a figurája. Végül a Doktor Addison (a sorozat orvosszereplője) kapott zöld utat Kate Walsh címszereplésével.

Halott férj a főszereplő a P. S. I Love You című filmben is, de Jeffrey ezúttal élőként legyeskedhet a hosszasan gyászoló szépasszony körül, akit Hilary Swank alakít. Hősünk romantikus filmben játszik még Uma Thurman oldalán a Férj és feleségben, de szerencsére mást is tud! A szivarját rágcsáló antihős a Watchmen: Az őrzőkben. És a Bűnös Miami című, az ötvenes években játszódó bűnügyi sorozatban is szivar kerül a keze ügyébe. Szívdöglesztően játssza a szállodaigazgatót.

Skót felmenőkkel rendelkezik, 1966. április 22-én született Seattle-ben. A magánélete filmre illő. Az újságból értesült róla 2009-ben, hogy négyéves kisfia van: a volt barátnője, Sherrie Rose árulta el egy interjúban. Egy év múlva megszületett a második fia, Augustus. A ma hatéves gyermek édesanyjával, Hilarie Burtonnel azóta is együtt vannak. De Jeffrey nem romantikus fajta. Augustus születésekor ezt nyilatkozta: „Nem tetováltatjuk magunkra a másik nevét, és nem házasodunk.” Fő az őszinteség!

Nincsenek megjegyzések