Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Rudolf Péter 57 éves lett

Rudolf Péter élete régóta a színház körül forog, de az évek során több filmben is megcsillogtatta tehetségét.
Rudolf Péter 1959. október 15-én látta meg a napvilágot Budapesten, de gyermekkorát vidéken: Őrszentmiklóson, Vácdukán és Vácott töltötte. Bevallása szerint már kiskorában szeretett szerepelni, ötévesen verseket szavalt az óvodában. Érettségi után jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1983-ban szerezte meg a diplomát.

Hamar belecsöppent a filmek világába, először a Cha-cha-chában láthattuk, ahol többek között Tallós Rita és Eszenyi Enikő voltak a partnerei. Ekkoriban forgatta a Sándor Pál rendezte Szerencsés Dánielt, ahol olyan nagy színészek társaságában bizonyította tehetségét, mint Törőcsik Mari, Margitai Ági, Garas Dezső vagy Kern András.

Film, színház és egy kis Presser-muzsika

Még 1983-ban csatlakozott a Vígszínház társulatához, ahol 1998-ig szórakoztatta a nagyérdeműt, azóta szabadúszó. Karrierje során a legkülönbözőbb szerzők darabjaiban mutatja meg tehetségét, Shakespeare-től Gorkijon át Presserig.

2001-ben leforgatta az Üvegtigrist, amelynek nemcsak a főszerepét játszotta el, hanem a rendezői feladatokat is ellátta. A film hatalmas sikert aratott Magyarországon, így öt év múlva elkészült a második, majd 2010-ben a harmadik rész is. A 2009-es Szuperbojz, illetve a 2010-es Igazából apa is a szereplői között jegyzi. Nagyszabású munkája a 2015-ben bemutatott  Kossuthkifli című minisorozat, amelyet nem csak rendezett, de szerepelt is benne.

Három gyereke van

Humorérzékét és bravúros improvizációs képességeit a Beugró című televíziós műsorban kamatoztatja, de színházi rendezőként is sikeres, a Keleti Pu. című darab szintén az ő munkáját dicséri.

Hangját számos hangoskönyvben hallhatjuk, szinkronszínészként is sikeres. Michael J. Fox állandó magyar hangja, így ő szólaltatta meg többek között a híres Vissza a jövőbe trilógiában is. Adta a hangját olyan világsztároknak is, mint Keanu Reeves, Tom Cruise, John Travolta vagy Robin Williams.

Pályafutása során rengeteg alkalommal elismerték tehetségét: 1991-ben Jászai Mari-, 1995-ben Ajtay Andor-díjat adományoztak neki, 2002-ben pedig kiváló művésznek választották. 2013-ban Kossuth-díjat kapott. 2015-ben Budapest díszpolgárává választották, a MOB fair play-díjjal tűntette ki a fair play a művészetben kategóriában. 

Ami a magánéletét illeti, két évtizede él példás házasságban Nagy-Kálózy Eszter színművésznővel. Három gyermeket nevelnek: Flóra, Nagy-Kálózy előző házasságából, 1987-ben született, a két közös gyerkőc közül Olivér 1991-ben, Szonja pedig 1994-ben jött világra.

Döbbenetes titok derült ki Erzsébet királynő házasságáról

Lassítja a ráksejtek növekedését, immunerősítő, és felfázásra is jó

70 évesen végre babázhat a magyar énekes - Így imádja a kisfiút

19 évesen lett apa a népszerű magyar énekes - Három lánya született

Balesetet szenvedett a TV2 sztárja!


Nincsenek megjegyzések