Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Tudta? 10 érdekes tény a karácsonyról

Átlagosan 370 grammot hízunk az ünnepek alatti nagy zabálások során
A karácsonyi időszak nemcsak egy bensőséges családi ünnep – rengeteg haszontalan, de érdekes ténnyel és adattal is szolgál. Lássunk 10 érdekes tényt a karácsonnyal kapcsolatban.

1. Egy két méter magas fenyőfának átlagosan 400 000 tűlevele van. (Szilveszterig ebből körülbelül 300 000 a fa alatt a padlón landol...).

2. A legtöbb hó a régiónkban karácsonykor 1961. december 24-én esett az ausztriai Innsbruckban, ahol 96 centiméternyi új hó borította be a várost. Ezt a rekordot azóta sem sikerült megdönteni.

3. Szakértők szerint az ünnepek előtt a magyar családok 30 százaléka több élelmiszert cipel haza, mint amennyi befér a hűtőjébe és a fagyasztójába.

4. A magyar háziasszonyok 46 százaléka süt aprósüteményt az ünnepekre, sőt a férfiak l7 százaléka is kipróbálja magát ebben a tudományban.

5. Az amerikai National Institutes of Health egyik tanulmányának készítői szerint átlagosan 370 grammot hízunk az ünnepek alatti nagy zabálások során.

6. Adventi koszorút Johann Hinrich Wichern készített először 1839-ben: 4 nagy és 19 kis gyertya volt rajta.

7. A magyar családok 14 százalékánál csengettyűszóval jelzik a kicsiknek a Jézuska érkezését.

8. A magyarok 72 százaléka tölti a karácsonyt családi körben, és csupán 7 százaléknak van annyira elege belőle, hogy egyáltalán nem hajlandó ünnepelni.

9. Az év során két időszakban kiemelkedően magas a válások száma: ősszel és karácsony előtt két héttel.

10. Az állatvédők szerint évente mintegy 6-700 kisállat kerül a fenyőfa alá élő ajándékként.

Nincsenek megjegyzések