Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Folytatódik Kefirék kálváriája: perre készül az énekes

 Tovább folytatódik Kefirék kálváriája. Az énekes pert fontolgat, amiért édesanyját baleset érte a helyi könyvtár lépcsőjén. Szerinte hagyták az asszonyt hosszú időn át feküdni, senki sem segített, ám az önkormányzat és az intézmény képviselői mossák kezüket.
– Az önkormányzat tud az esetről, az intézményvezető bejelentette azt, illetve a hivatal bekérte a dolgozók nyilatkozatait – közölte lapunk megkeresésére a siófoki önkormányzat. – Megállapítható, hogy az intézmény elhelyezkedése miatt a lépcsőre a munkatársaknak nincs rálátásuk, valamint rosszullétre egyik olvasó sem panaszkodott – áll a levélben, Kefir ugyanakkor úgy véli, a lépcső sem volt biztonságos. – Az intézmény a közelmúltban épült, a lépcső biztonságos és rendeltetésszerű használatra alkalmas, kialakítása megfelel az építési követelményekről szóló kormányrendelet előírásainak. Mindenki nagyon sajnálja a hölgyet, jobbulást kíván neki – fogalmazott az illetékes szerv.

A helyszínen a Blikk munkatársai viszont azt tapasztalták, a lépcső csak részlegesen védett az esőtől, könnyen ráfolyik a víz, síkossá téve a fokokat – erre mindössze egy papírra nyomtatott felirat figyelmeztet. Ráadásul a korlát is kevés biztonságot nyújt, nehéz belekapaszkodni.


A bejárathoz kikerült egy figyelmeztetés, amelyben a csúszós kőre utalnak / Fotó: Gy. Balázs Béla
Ahogy azt a Blikk korábban megírta, Kefir édesanyját, Kecskés Katalint (68) szeptember elején érte baleset. A siófoki könyvtár eső áztatta lépcsőjéről zuhant 15 métert, aminek következtében agya két oldalt bevérzett, koponyája betört, a homloklebenye megsérült.

– Megvisel ez az állapot, mert nem élhetem a régi életemet. Mindig besegítettem a családnak, hoztam-vittem az unokákat kocsival, és ez nagyon hiányzik. Ingerlékeny lettem, apróságokon is felhúzom magam – sorolta az asszony. Fia szerint a könyvtár még azt is letagadta, hogy egyáltalán náluk járt az asszony. Miután az olvasójegye és a pecsét igazolta a látogatást, az intézmény úgy vélte, Katalin a lépcsőn felfelé menet lett rosszul. Fél óra elteltével egy járókelő hívta a mentőt az eszméletlenül heverő asszonyhoz.

– Méltatlan, hogy egyszer sem érdeklődtek a hogylétem iránt. A férjem, aki korábban több könyvtár vezetője is volt, felhívta az igazgatónőt, hogy segítsen a baleset-biztosításban, de visszautasító volt – mondta keserűen Katalin.

– Soha nem kapom vissza a régi édesanyámat – panaszkodott az énekes. – Megvettük neki az autót, amivel az unokákat furikázta, ott áll, mert már nem vezet. Régen imádott főzni, most már nem szokott, többé nem ehetek a főztjéből, és ezt már senki nem tudja visszaadni – tette hozzá.

Milliókat kérhet

Kefir még nem döntötte el, mennyi pénzt követeljen jogi úton a könyvtár üzemeltetőitől. Mint mondja, nem az összeg a fontos, hanem hogy édesanyja belenézhessen a cserbenhagyók szemébe. – Ha szakértő bevonásával bizonyítani tudják, hogy veszélyes a lépcső, az intézménynek kártérítési kötelezettsége van – mondta dr. Kamarás Péter ügyvéd. – A kezelés és a megváltozott életkörülmények miatt millió­kat kérhetnek.

Nincsenek megjegyzések