Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Hihetetlen fiatalságmegőrző csodaszer: szépüljünk olívaolajjal

Az olívaolajban található alfa-tokoferol a legfontosabb természetes E-vitamin. Ez a hasznos antioxidáns segít a bőr feszességének megőrzésében, mivel támogatja a hámképződést és a sejtmegújulás folyamatát, ráadásul gyulladáscsökkentő hatása is van.
Csodaszer a körmünknek

Berepedezett a körmünk, beszakadt a körömágy? Az alábbi pakolásnak köszönhetően többé nem kell ezek miatt aggódnunk. Ha tartós eredményt szeretnénk elérni, hetente egyszer végezzük el az alábbi egyszerű kezelést.
Két rész olívaolajat keverjünk el egy rész frissen facsart citromlével, majd egyszerűen kenjük az ujjvégünkre az elegyet, és finoman masszírozzuk bele. Húsz percig pihentessük a kézfejünket egy törölközőn, majd töröljük meg a kezünket.

Regeneráló hajpakolás

Hajunk nap mint nap komoly igénybevételnek van kitéve: időjárási hatások, gyakori mosás és festés, hajvasalás és hajfestés stb. Fontos éppen ezért, hogy odafigyeljünk a frizuránkra! Végre elbúcsúzhatunk a töredezett hajvégektől, ha hajmosás után egy kevés olívaolajat masszírozunk a hajunkba. 30 perc elteltével pedig nincs más dolgunk, mint egyszerűen leöblíteni hajkoronánkat. Még intenzívebb regenerálásra vágyunk? Két tojássárgáját keverjünk habosra négy evőkanál olívaolajjal, és oszlassuk el a tincseinken. Hagyjuk 20 percig hatni, majd mossunk kímélő samponnal hajat.
Megoldás bőrproblémákra

Ha száraz a bőrünk, hetente háromszor töröljük át egy olívaolajjal átitatott, steril vattakoronggal, és 15 percre pihenjünk le. Ha letelt az idő, a felesleget vízzel mossuk le. Ha pattanásos a bőrünk, kenjük be az aknékat az olívaolajjal, majd 5 perc elteltével egy steril gézlappal dörzsöljük át a területet, végül az arcunkat ebben az esetben is mossuk le vízzel.
Figyeljünk a tárolásra

Az extra szűz olívaolajat télen szüretelt bogyókból, frissen préselik, a levegőtől elzárva tárolják, majd tavasszal palackozzák. Szavatossága a palackozástól számítva jellemzően egy‑két év, felbontás után azonban könnyebben oxidálódik, ezért az üvegre vagy kannára mindig gondosan csavarjuk vissza a kupakot, illetve tároljuk sötét és hűvös helyen. Az olaj hűvös helyen olykor bepelyhesedik (különösen a palack alján): olyan lesz, mint a becukrosodott méz, szobahőmérsékleten azonban visszanyeri eredeti színét és állagát. A pelyhesedés csupán látszatra lehet zavaró; minőségromlással egyáltalán nem jár.

Nincsenek megjegyzések