Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Hoppá: elhízhatunk, ha stresszes a párunk

Folyton ideges a partnerünk? Akkor ideje lesz fogyókuráznunk! Eláruljuk, hogy miért hízunk, ha a párunk folyton feszült...
Kutatók megalapították, hogy nem a saját, hanem a partnerünk stresszszintjével függ össze a megnövekedett haskörfogatunk. A kutatás során azt találták, hogy a házasság minősége is szerepet játszik a férj, illetve a feleség elhízásában. Megállapították, hogy a stresszcsökkentő beavatkozásokkal az egyének helyett a párokra kell koncentrálni. Emellett érdemes fokozott figyelemmel követni a partner stresszszintjét. Ha elkezdünk a hasunkra hízni, az súlyos betegségek, például cukorbetegség, különböző szívbetegségek rizikófaktora lehet.
Hízunk, ha a párunk stresszel

A résztvevők 60 év körüliek, és átlagosan 34 éve élnek házasságban. A kutatás kezdetén 10 résztvevőből durván 6 haskörfogata ért el kóros értéket. Négy évvel később a résztvevők 9 százalékánál tízszázalékos haskörfogat-növekedést észleltek. A feleségek 1,6-szor nagyobb eséllyel híztak, ha a férjük fokozott stresszről és rossz házasságról számolt be. Amennyiben a feleség válaszaiból derült fény a nagyobb stresszre és a rosszabb házaséletre, a férj kétszer nagyobb valószínűséggel hízott meg. Tehát a társunk stresszét látva -a szituációval való megbirkózás részeként- többet eszünk, mint amennyit kellene.

Nincsenek megjegyzések