Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Kiderült: ezért érdemes hideg időben futni járni

Ha sűrűn járunk futni, de nem sok eredménnyel, akkor ezt érdemes kipróbálni! Most eláruljuk a trükköt, ami megváltoztatja az életünket.
A hideg időben nehezebben vesszük rá magunkat a sportolásra, de ilyenkor érdemes csak igazán mozogni. A melegebb időben a futók szív- és érrendszere komolyabb megterhelés alatt áll, hideg időben viszont a pulzusunk lelassul, így nagyobb és eredményesebb lesz a teljesítményük. Bár ilyenkor nehéz elindulni a jó meleg szobából, de ha mégis sikerül elhatároznunk magunkat, öltözzük melegen, hogy véletlenül se fázzunk meg!
Kutatók megállapították, hogy akár 6 százalékkal is lelassul a pulzusunk. A csípősebb időben a szív kisebb megterhelés alatt áll komolyabb megerőltetés esetén is. - írja az otvenentul.hu.
Forró időben, nyáron átlagosan 1,3 liter izzadtságtól is megszabadulhatunk egy-egy edzés során, ilyenkor nehéz védeni a testet a kiszáradástól. Hűvös időben ezzel szemben nem csak kellemesebb, de egyszerűbb is a futás a megfelelő felszerelésben.  Hiába szeretünk inkább a nyári napsütésben mozogni, a test hamar túlmelegszik, a szervezet extra terhelés alatt áll, télen viszont nincs ilyen problémánk.

Nincsenek megjegyzések