Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Különös tisztálkodási szokásokról mesélt Schobert Norbi

Hétről hétre hírességek mesélnek a Borsban házi kedvencükről. Ezen a szombaton Schobert Norbi fitneszguru mutatja be a kutyáját, Hacsit.
Nagyjából egy éve annak, hogy Norbi feleségével, Rékával a szentendrei kikötőben rábukkant a család új kedvencére, a gyönyörű, aranyszínű akitára. A parton egy kis faládára az volt írva: Eladó kiskutyák.
– Mondtam Rékának, hogy nehogy megnézze, de persze nem fogadott szót. Három akitakölyök volt ott, két fehér és egy aranyszínű. Többször visszamentünk hozzájuk, míg végül eldöntöttük: az a kölyök, amelyik először odajön hozzánk, hazajön velünk. Hacsi két testvére egymással játszott, de ő érdeklődve indult meg felénk. Szerelem volt ez első látásra – mesélte Norbi.
Schobertéknek volt egy idős golden retrieverük, és úgy gondolták: a kiskutya talán az ő utolsó napjait is boldogabbá tudja tenni. Hacsi egyébként japánul nyolcast jelent – és nem véletlen a névválasztás. Egyrészt május 8-án született, másrészt volt már egy híres, Hacsi nevű akita. Ő volt az a kutya, aki gazdáját mindig kikísérte a vasútállomásra, amikor reggel dolgozni ment, és ott várt rá estig. Azután is így tett, hogy gazdája munka közben meghalt: mindennap kiment érte, s remélte, egyszer mégis hazajön. Történetéről film is készült Richard Gere főszereplésével.
Norbiék Hacsija mostanra jó természetű felnőtt kutyává érett, ami a gazdák nevelésének is köszönhető. – Kicsiként egyszer-kétszer a házban végezte el a dolgát, de megtanítottuk neki, hogy nem szabad, és igen hamar szobatisztává is vált. Nem vitte el a holmijainkat sem, nem rágta meg őket, igazi jó fiú. Néha elcsen a garázsból egy-két holmit a móka kedvéért, és olykor kukázni is szokott, de ez a legkevesebb. Mindemellett imád fürdeni! Be szoktunk állni együtt a zuhany alá, és hagyja, hogy langyos vízzel és babasamponnal akár a fejét is megmossam – mondta nevetve Norbi.
A többi állattal is nagyon jól kijön. A macskákat nem kergeti meg, a kutyákra se támad, maximum akkor, ha a másik kiprovokálja, és muszáj megvédenie magát. Attól sem kell tartani, hogy elszökne, ugyanis különleges nyakörvet visel: egy csipes jeladó van rajta, ami finoman jelzi, ha túl közel megy a kerítéshez, vagy esetleg megpróbál átbújni rajta.

Nincsenek megjegyzések