Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Mikor lesz nagylány a kislányból? A nyálában ott a válasz!

Bizony, a nyál rengeteg hasznos információt rejt - ezt is.
Az egyik alábecsült testnedvünkről mostanában kezd kiderülni, milyen hatékony eszköz lehet az orvosi kutatásban és diagnosztizálásban.

A Johns Hopkins Egyetem Nyál-Biotudományi Központjának (tényleg létezik egy olyan központ, amely a nyálat kutatja) szakértői szerint a nyál rengeteg olyan információt hordoz, amelyeket könnyen és olcsón meg lehet szerezni. Doug Granger, a központ igazgatója munkatársaival arra próbál fényt deríteni, pontosan hogyan is lehet hasznát venni az említett testnedvnek.

A kutatások szerint az apjukkal bensőséges viszonyban lévő lányok később lépnek a pubertáskorba, később kezdenek randevúzni és létesítenek nemi kapcsolatot, ezen kívül nagyobb valószínűséggel lesznek monogámok. Granger és munkatársai szerint a válasz ezúttal is megtalálható a nyálban. Kimutatták, hogy amikor egy lány apjával való viszonyát az elutasítás, a káosz és a kényszer jellemzi, a lány nyála reggel a kortizol hormon normálisnál alacsonyabb szintjét tartalmazza, amikor pedig problémáiról és szorongásairól beszélget a barátaival, a kortizol szintje megemelkedik. Ezek az egyensúlyból kibillent hormonszintek a stresszes helyzetekkel szembeni érzelmi túlérzékenységét mutatják, és ez a tulajdonság negatív módon befolyásolhatja a választásait és stresszkezelését az életben.

Nincsenek megjegyzések