Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Szabad este hat után enni vagy sem? Most minden kiderül

Este hat után már jobb, ha inkább nem eszünk? Érdemes betartanunk? Most kiderül!
Rengetegen vannak, akiknek lehetetlen betartani ezt a szabályt, hiszen későn érnek haza a munkából, vagy későn végeznek a napi teendőikkel, ezért csak később tudnak leülni vacsorázni.

Lefogyunk, aztán vissza hízzuk?

A késő esti étkezésnek valóban van köze a testsúlynövekedéshez, ha pedig kihagyjuk, akkor esélyes, hogy fogyni fogunk. A Birmingham Young University kutatást is végzett a témában. A kísérletekben résztvevők két hétig nem ehettek este 7 és reggel kilenc között és mindannyian fogytak legalább fél kilót.

Amikor pedig a következő két hétben ehettek ilyenkor is, a hónap végén a mérleg mindegyiküknél egy kilóval többet mutatott, mégpedig azért, mert sokkal több kalóriát vittek be, mint az első két hétben. – írja a hazipatika.com. Azonban, ha kihagytuk a rendes vacsorát, vagy esetleg megéhezünk este, nem tilos kinyitnunk a hűtőt! Azért sem, mivel ha valaki huzamosabb ideig nem eszik olyankor. amikor tényleg éhes, az akár evészavarok kialakulásához is vezethet.
Fontos, hogy mikor és mit viszünk be a szervezetünkbe!

A késői vacsorához válasszunk teljes értékű tápanyagokat, amiket például a gabonák vagy a sovány húsok tartalmaznak. Ha gyakran érezzük magunkat éhesnek késő este, annak az lehet az oka, hogy nem eszünk eleget napközben. Ilyenkor emeljük meg a reggeli és az ebéd mennyiségét. Így a hat órás szabály betartása sem fog gondot okozni. Ha pedig alkalmanként mégis éhesek vagyunk este, együnk nyugodtan, mert nem tilos, de a rendszeres lefekvés előtti nassolás valóban nem egészséges.

Nincsenek megjegyzések