Szabad este hat után enni vagy sem? Most minden kiderül

Este hat után már jobb, ha inkább nem eszünk? Érdemes betartanunk? Most kiderül!
Rengetegen vannak, akiknek lehetetlen betartani ezt a szabályt, hiszen későn érnek haza a munkából, vagy későn végeznek a napi teendőikkel, ezért csak később tudnak leülni vacsorázni.

Lefogyunk, aztán vissza hízzuk?

A késő esti étkezésnek valóban van köze a testsúlynövekedéshez, ha pedig kihagyjuk, akkor esélyes, hogy fogyni fogunk. A Birmingham Young University kutatást is végzett a témában. A kísérletekben résztvevők két hétig nem ehettek este 7 és reggel kilenc között és mindannyian fogytak legalább fél kilót.

Amikor pedig a következő két hétben ehettek ilyenkor is, a hónap végén a mérleg mindegyiküknél egy kilóval többet mutatott, mégpedig azért, mert sokkal több kalóriát vittek be, mint az első két hétben. – írja a hazipatika.com. Azonban, ha kihagytuk a rendes vacsorát, vagy esetleg megéhezünk este, nem tilos kinyitnunk a hűtőt! Azért sem, mivel ha valaki huzamosabb ideig nem eszik olyankor. amikor tényleg éhes, az akár evészavarok kialakulásához is vezethet.
Fontos, hogy mikor és mit viszünk be a szervezetünkbe!

A késői vacsorához válasszunk teljes értékű tápanyagokat, amiket például a gabonák vagy a sovány húsok tartalmaznak. Ha gyakran érezzük magunkat éhesnek késő este, annak az lehet az oka, hogy nem eszünk eleget napközben. Ilyenkor emeljük meg a reggeli és az ebéd mennyiségét. Így a hat órás szabály betartása sem fog gondot okozni. Ha pedig alkalmanként mégis éhesek vagyunk este, együnk nyugodtan, mert nem tilos, de a rendszeres lefekvés előtti nassolás valóban nem egészséges.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog