Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

A nagyfenekű nők okosabbak és egészségesebbek

A dúsabb fenékkel rendelkező nők nagyobb valószínűséggel küzdenek le krónikus betegségeket, ráadásul jól vág az eszük is - derítette ki egy brit kutatás. A nagyfenekű nők okosabbak és egészségesebbek
Azt hitted, hogy a nagy fenék szégyellnivalóan ciki? Egy legújabb brit kutatás alapján inkább büszkének kell lenni rá. A vizsgálat alapján a terebélyesebb üleppel rendelkező nők egészségesebbek, mert olyan a hormonháztartásuk, hogy nagyobb valószínűséggel küzdenek le krónikus betegségeket, mint a cukorbetegséget vagy a szív- és érrendszeri panaszokat. Sőt: ezek a hölgyek okosabbak is - írja a Szeretlek Magyarország.

Az Oxfordi Egyetem Diabétesz, Endokrinológiai és Metabolizmus Központja egy kutatás során azt találta, hogy a nagyobb fenekű hölgyek intelligensebbek és bizonyos betegségekkel szemben számottevően ellenállóbbak, mint ellenkező társaik. Összesen 16 ezer nőt vizsgáltak.

A tanulmány kimutatta, hogy a kerekebb popsijú nőknek általában kisebb a koleszterinszintje és több hormont termelnek, amelyekkel szervezetük kedvezőbben le tudja bontani a cukrokat. Sőt mi több, mivel a fenekükön és a combjuk felső részén vastagabb zsírszövet húzódik, nagyobb az esélyük, hogy a veszélyes zsírsejteket felfogják, így például megakadályoznak akár halálos kimenetelű szív- és érrendszeri betegségeket is.

A nagyobb popsijú nők állítólag többet termelnek leptinből, vagyis abból a hormonból, amely a súlygyarapodást kontrollálja és dinopektinából is, amely gyulladáscsökkentő, érvédő és cukorbetegség elleni hatással bír. Mindezek annak köszönhetők, hogy a nagyobb fenékben hosszútávon keresztül tárolódhatnak bizonyos zsírsavak.

Az IQ is nagyobb

A tudósok szerint a magasabb intelligencia pedig annak köszönhető, hogy az Omega 3 zsírsav magasabb számban van jelen a terebélyesebb ülepű hölgyek testében, amely anyag bizonyítottan serkenti az agyfejlődést és az agyműködést. Az oxfordi kutatók még egy jó hírt találtak kísérleteikben: minden bizonnyal öröklődik az okosság, mert azok a gyerekek, akik szélesebb csípőjű anyától születtek, agyilag sokkal fittebbek.

Az Elhízás Nemzetközi Folyóirata című szaklapban közölt tanulmány végezetül arra tért ki, hogy ugyan a túlsúly nem egészséges és aligha ajánlott, a faron és a combokon feszülő zsírsejtek valamennyi védelmet nyújtanak. Konstantinos Manolopulos, a kutatás vezetője azt nyilatkozta, hogy "a csípő és a combok körüli zsír jót tesz neked, de a has körüli már nem kívánatos."

Az EliteDaily viszont különböző amerikai vizsgálatokat is említ, amelyeknél a kutatók egyenesen azt találták, hogy a szélesebb csípőjű, nagyobb fenekű, de keskenyebb derekú hölgyek tovább élnek. A tudósok azonban arra nem tértek ki, hogy mennyi zsír túl sok már a kedvezőnek ítélt testtájakon, ha egyáltalán lehet ilyet meghatározni.

Nincsenek megjegyzések