Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Ilyen citromot vegyél: nem arra kell figyelni, milyen sárga

A szín sem mindegy, de nem ez a leglényegesebb szempont, ha lédús, tökéletes citromot szeretnél venni.
A citrom elengedhetetlen része a háztartásnak, legyen szó a lakás illatosításáról, a sütés-főzésről vagy épp a betegségek megelőzéséről, ha azonban fogyasztásra szánod, illetve a konyhában szeretnéd felhasználni, korántsem mindegy, milyet választasz.

Arról már korábban is írtunk, hogy ha a citrom héját is szeretnéd felhasználni, a kezelésére szolgáló vegyszerek miatt jobb, ha inkább bio minősítésűt választasz, melyen nem találhatók növényvédőszerek maradványai, nem ez azonban az egyetlen szempont, amit a citromvásárláskor érdemes figyelembe venni.

Nem csak a színe lényeges

Sokan kizárólag a citrom színét veszik figyelembe, ha a megfelelő darabok kiválasztásáról van szó, és bár ez is lényeges, más kritériumokat is fontos figyelembe venni. A legjobb, ha a citrom élénk, mélyebb sárga - jobb, ha nem zöldes, és nem nagyon halvány -, ami azonban talán még ennél is fontosabb, az a felülete, illetve a súlya.

Válassz mindig olyan citromot, mely a méretéhez képest meglehetősen súlyos, ez ugyanis garantálja, hogy bőven megajándékoz majd citromlével. A citrom legyen kemény, de ne kőkemény, az ugyanis arra utalhat, hogy nem érett, vagy épp kiszáradt.

Minél vékonyabb, tömörebb és feszesebb, valamint finoman texturált a citrom héja, annál több a leve általában, ha azonban kifejezetten a citrom héja miatt vennéd meg, amellett, hogy biocitromot választasz, érdemes olyat, melynek vastagabb, rücskösebb a héja.

Ha a citrom ráncos, fonnyadt, száraz, esetleg sérült, jobb, ha inkább nem veszed meg, mindemellett lényeges szempont lehet, hogy az érett, jó minőségű citrom kellemes, jellegzetes illatot áraszt a héján keresztül is.

Ha a citrom héját is fel szeretnéd használni, akár reszelve, akár karikázva, akkor vegyél bio citromot. A sima citrom héját olyan vegyszerekkel kezelik, melyeket nem nagyon tudsz lemosni a viaszos réteg miatt, de a bio változatot bátran felhasználhatod.

Nincsenek megjegyzések