Kisállat karácsonyra: ezeket gondoljuk át előtte

Ha karácsonyra egy házi kedvencen gondolkozunk érdemes átgondolni előtte ezeket a pontokat, hogy minden zökkenőmentesen alakuljon!
Eláruljuk, mire kell figyelni...

1. Tudunk rászánni elegendő időt?

Köztudott, hogy egy kutyát naponta többször sétáltatni kell, a játékra szánt idő pedig soha nem elég neki, viszont egy tengerimalac vagy egy nyuszi is igényel napi fél-egyórás társaságot. Ne feledkezzünk meg arról, hogy az új jövevény is családtag! Így a programok szervezésénél is gondolnunk kell rájuk. Ha sokat utazunk,mérlegeljünk, hogy ki vigyázzon rá, esetleg, hogyan vigyük magunkkal. Számoljunk azzal, hogy az első pár héten különösen szüksége lesz a törődésre, arra, hogy biztonságban érezze magát az új otthonában. Alakítsunk ki bizalmat és szoktassuk a házirendhez. -írja az allatportal.hu.
2. Gondoljuk át, hogy ki fog gondoskodni róla!

Érdemes átgondolni, hogy a lakóhelyünk és környezete milyen állat számára lehet hosszú távon alkalmas. Semmiképpen se akarjunk panelbe lovat venni, illetve fordítva se egy tanyára hörcsögöt. Házunkon beül is nézzük meg, hova tesszük a fekhelyét vagy a ketrecét. Egy hangosabb, éjszakai életet élő állat egy gyerekszobában valószínűleg több kellemetlen percet fog okozni, mint kint az előtérben. Sötét helyiségbe se rakjuk radiátor mellé, hiszen a növények se érzik úgy jól magukat, hát még egy kisállat!
3. Megengedhetjük magunknak?

Még egy kisebb termetű háziállat is nagy anyagi elköteleződéssekkel jár, nem csak akkor, amikor megvásároljuk, hanem a fenntartása is! Az alapvető felszerelését követően számoljunk a napi étkezésekkel, valamint a rendszeres orvosi ellátás költségeivel is, mint például az oltásokkal, kezelésekkel és karomvágásokkal is.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog