Mindig megszegtük: így tartsuk meg az újévi fogadalmainkat

Minden újévkor megfogadjuk, hogy – lefogyunk, nem dohányzunk többet, kedvesebbek leszünk a munkahelyen és otthon, vagy csak egyszerűen nem fekszünk egész nap a kanapén. Ha a szívünkre tennénk a kezünket és elmondanánk miket szegtünk meg, lehet, hogy estig sorolnánk.
Próbáljuk meg ezeket a tippeket követni, hogy jövőre sikerüljön betartanunk a fogadott szavunkat!

Semmi sem kötelező újévkor!

A szilveszter éjszaka egy jó indok, hagyomány a fogadalom tételre, azért mert lezárult egy ciklus, és elhatároztuk, hogy a következő jobb lesz. Viszont ne csak azért határozzunk el bármit is, mert „az úgy szokás”. Fontos, hogy céltudatosak legyünk!

Döntsük el, hogy pontosan mire vágyunk!

Ha mindenképp szeretnénk fogadalmat tenni, akkor próbáljunk meg olyat választani, amihez érzések fűznek minket. Hiszen csakis ebben az esetben tudjuk őket megtartani. Az sem mellékes, hogy egyszerre csak is egy célt tűzzünk ki magunk elé, fogalmazzuk meg konkrétabban a kimondott ígéreteket. Például a nem eszem este 6 után helyett – napi 2 szelet süti helyett csak egyet fogyasztok esténként.- erősíti meg a noiportal.hu cikke.

Megvalósítható legyen!

Persze óriási célokat is kilehet tűzni magunk elé, de így nagyobb esély van arra, hogy két nap múlva már meg is szegjük az ígéretünket. Ha le szeretnénk futni a Maratont, és nem vagyunk edzésben, akkor kezdjük először egy teljesíthető távval és emeljük fokozatosan felfelé a lefutható kilómétereket. Sose felejtsük el, hogy mindenért, így hát ezekért is tenni kell, hogy elérjük őket.

Lendüljünk túl saját magunkon!

Biztosak lehetünk benne, hogy lesznek nehezebb napjaink, amikor legszívesebben abbahagynánk az egészet, de gondoljunk arra, hány napot bírtunk ki – ne dobjuk el azokat a sikeresen megélt órákat egy pár percnyi szenvedésért. Ha ezeknél a kis zökkenőknél nem adjuk fel, akkor biztosan kitartunk a végső célig!

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog