Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

3 egészségnövelő fűszernövény

A fűszernövényeket a konyhában ételeink ízesítésére használjuk, pedig egészségünkre is jótékony hatást gyakorlatnak.
A helyes fűszerezést meg kell tanulni a konyhában, mert akárcsak a túlzásba vitt sózás, a túl sok fűszer is káros hatással lehet szervezetünkre. Kísérletezzünk kedvünkre a különböző fűszernövények íz világával, és figyeljük meg melyik milyen hatással van emésztésünkre, vagy szervezetünkre - írja a Napidoktor.

Ánizs

Az ánizst ritkán használjuk a napi főzés során, helyette süteményekbe, vagy házilag elkészített likőrökbe keverjük bele. Pedig az ánizs nagyon jó hatással van emésztésünkre, segít megelőzni a felfúvódást, a puffadást, és meggátolja az emésztési zavar kialakulását.

Ezen kívül jó hatással a vérkeringésre, és enyhíti az asztma tüneteit. Mivel nagyon erős intenzív az íze, így csak óvatosan tegyük az ételbe, de remekül harmonizál a süteményekbe, karácsonykor a mézeskalács fontos kelléke, vagy gomba mellé is jól társítható.

Babér

A babér egy jól ismert fűszernövény, amelyet leginkább a krumplifőzelék mellé, vagy a vadas mártásba használunk. Jellegzetes pikáns kissé keserű íze leginkább a savanyú ételekhez illik jól, de vadhúsok mellé, illetve burgonyás ételkehez is bátran adhatjuk. A babér remek gyógyír lehet a légzőszervi megbetegedésekre, illetve nyugtató, alvássegítő hatással is rendelkezik.

Bazsalikom

A bazsalikom az olaszos, illetve a paradicsomos ételekhez illek remekül. Egy csipet friss bazsalikom gyorsan felpezsdíti vérkeringésünket, erősíti a gyomrot, és segíti az emésztést. Főzésnél az étellel együtt főzik, de hideg ételek, vagy saláták mellé is adhatjuk.

Nincsenek megjegyzések