Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Ezek a legjobb szúnyogriasztó virágok

Néhány kedves virágunk még egy további elképesztő tulajdonsággal is bír: a káros rovarokat eltávolítják a hasznos növényeinkről, így sokszorozva meg kiskertünk terményeit. 
Vessük vagy ültessük a rovarűző virágokat a zöldségeskert megfelelő ágyásainak közvetlen közelébe. Jó az is, ha csak néhány cserépnyi virágtövet pakolunk a védeni kívánt növényeink mellé.

Büdöske és körömvirág

Hatásuk szinte azonos, ezért elég, ha az egyik virágféléből telepítünk néhány tövet a konyhakertbe. A paradicsom, az uborka, a tökfélék, a burgonya és a káposztafélék védelmét ezek a növények szinte maradéktalanul megoldják. A fonalférgek, kabócák, liszteske, kolorádóbogár és a tetvek egy része a büdöske vagy a körömvirág erős illatától fejvesztve menekül.

Sarkantyúka

A paradicsom, répafélék, káposzták, burgonya és a tökfélék is biztonságban vannak, ha sarkantyúkák élnek a közelben. Ez a virág nem riasztja, hanem magához vonzza a tetveket, a kolorádóbogarakat, a káposztákat és a répákat támadó lepkéket és hernyóikat. Így a zöldségek vígan fejlődnek, mert a kártevők a sarkantyúkán élnek. A gyümölcsfák köré ültetve a vértetvek el sem jutnak a fejlődő, pirosodó gyümölcsökig.

Muskátli és petúnia

A rózsák, a paprikák, a szőlők és a kukoricák kártevőit az erős illat miatt inkább a muskátlit választják, a hasznos növényeket meg se közelítik. A céklákat károsító kabócákat és a cserebogarakat messzire űzi ez a virág. A petúniák a muskátlihoz hasonló védelmet adnak a tökféléknek.

Őrt állhat a napraforgó is

A paradicsomtövek környékére se merészkednek a tetvek, ha néhány hatalmas tányérú napraforgó is nevelkedik az ágyások szélén.

Nincsenek megjegyzések