Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Gyógyfüvekkel az influenza ellen!

Minden egyes lélegzetvétellel vírusok ezrei kerülnek a szervezetünkbe.  A gyógyuláshoz hívjuk segítségül a természet füvészkertjét.
Az influenza elsősorban a légutakat érintő, vírusos eredetű betegség, mely komoly járványokat okozva alaposan meg tudja keseríteni a téli időszakot. Ez a ragályos kór általában egyszerű lefolyású, ám előfordulhat, hogy bakteriális felülfertőződést okozva, a szövődmények súlyosabb állapothoz vezetnek - írja a Napidoktor.

Az pedig, hogy mi magunk az áldozatává válunk-e, nemcsak a kórokozókon, hanem a szervezetünk ellenálló képességén is múlik. Ha az immunrendszerünk erős, az influenzavírusoknak esélyük sincs támadni. A téli hideg, a fáradtság és az év végi stressz azonban, hozzájárul a vírusok megtapadásához, ezért az influenza a legváratlanabb pillanatokban képes ágynak dönteni bennünket.

A jellegzetes tünetek, mint az izomfájdalom, a hidegrázás és fejfájás egy kis lázzal, torokfájással, és gyengeséggel fűszerezve mindannyiunk számára ismerősek. Mielőtt azonban beülnénk a rendelő várótermébe, alkalmazzunk egyszerű házi praktikákat!

A gyógyulásért ugyanis, a szervezet természetes védekező rendszere a felelős, ezt a folyamatot pedig csak elő kell segíteni! Ezért alkalmazzunk gyógynövényes terápiát, amelynek az antibiotikumos kúrával szembeni előnye, hogy nem pusztítja el a hasznos baktériumflórákat, és természetesen stimulálja az immunrendszert!

Köhögés ellen:

A köhögés legjobb ellenszerei azok a gyógynövények, amelyek védőréteget képeznek a gyulladt nyálkahártyán, például a vérehulló fecskefű, a pipacsszirom és az útifű. Ezekből készíthetünk forrázatot, és mézzel fogyasztva kiválóan csillapítják a köhögést.

Készíthetünk főzetet is, 2 db szegfűszeget, 1 db fahéjat, 1 szál kakukkfüvet forraljunk 3 percig egy csészényi vízben, majd az egészet hagyjuk állni 15 percig, végül adjunk hozzá citromlevet és egy kevés mézet, és ha tehetjük, naponta háromszor fogyasszunk belőle!

Figyelem!

Főzet és a forrázat között az a különbség, hogy míg az elsőt lobogó vízben, az előírt ideig főzzük, addig a másodikat forró vízzel leöntjük, és állni hagyjuk az előírt ideig.

Láz ellen:

15 g vadrózsa, 20 g feketebodza és 30 g hársfa elegyéből tegyünk egy fél teáskanálnyit, egy csésze forrásban lévő vízbe, 15 percig hagyjuk ázni, majd kortyolgassuk legalább két alkalommal a nap folyamán. Épp ilyen hatásos lázcsillapító, ha 15 g citrom- és 15 g narancshéjból, valamint 10 g szegfűszegből és 30 g fahéjkéregből egyveleget készítünk, és ebből adunk fél evőkanálnyit 2 dl forrásban lévő vízhez, majd 15 perc állás után már fogyaszthatjuk is.

Torokgyulladás ellen:

A torokgyulladás, gyógyfüvekkel az egyik legjobban kezelhető tünet, így ha nyeléskor ránk tör a torokfájás, vagy bevörösödnek a manduláink, alkalmazzuk a természet füvészkertjét.

Az útifű, a zsálya, a körömvirág és az édesgyökér kiváló orvosságai a torokgyulladásnak, de a leghatásosabb, ha naponta gargarizálunk e gyógynövények alkoholos főzetével.

Orrdugulás ellen:

Az influenza velejárója az eldugult orr, mely ellen inhalálással védekezhetünk.  5-10 csepp kakukkfű illóolajat keverjünk el, egy kevés eukaliptusz illóolajjal, és egy csésze forró vízzel, majd inhaláljunk naponta 2-3 alkalommal.

Kiválóan felszabadítja a légzőszervünket, ha fodormenta, borsmenta, bazsalikom, kakukkfű, oregánó és zsálya keverékének forrázatából szippantunk jó mélyeket. Ha pedig további duguláshárításra van szükség, egy kis reszelt torma garantáltan segít majd.

Tipp:

Az influenza elleni fegyverek jolly jokere a kasvirág, melynek tinktúrája az összes gyógynövény közül a leghatásosabban képes serkenteni az immunrendszert és csökkenteni a tüneteket. A legjobb, ha megelőzésként alkalmazzuk, ám ha már késő, és jönnek az első tüsszentések, vegyünk be 50, majd óránként további 10 cseppet a kasvirág oldatából.

Nincsenek megjegyzések