Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Krónikus betegség ellen torna!

Egy krónikus betegség megkeserítheti az ember életét. Ha mindehhez depresszió is társul, még súlyosabb egészségi állapotba kerülhet az illető.
A Georgia Egyetem kutatása azonban bebizonyította, hogy a sport csökkenti a krónikus betegek depressziós tüneteit - írja a napidoktor.

A kutatók összesen 90 randomizált kutatás eredményét vették alapul, amelyekben több, mint 10 500 krónikus beteget vizsgáltak meg. “A depressziós tünetek, amelyek gyakran kísérnek krónikus betegségeket, csökkenthetik a betegek életminőségét, ronthatják szociális és társas kapcsolataikat” – mondta Matthew Herring, a kutatás vezetője. A szakértő hozzátette, hogy ráadásul számos krónikus betegség esetében kérdéses az antidepresszáns gyógyszerek hatásossága is, ezért még nagyobb az alternatív terápiák iránti igény.

A vizsgálatok során a betegek jellemzően 17 héten át vettek részt aerob edzéseken. A páciensek heti háromszor jártak az edzésekre, amelyek legalább 42 percig tartottak. A tünetek szignifikánsan jobban csökkentek azoknál, akik legalább közepes méretű intenzitással végezték a gyakorlatokat.

“Az eredmények azért nagyon fontosak, mert több millió amerikai szenved krónikus betegségekben, mint például szív-és érrendszeri betegségekben vagy rákban” – tette hozzá Patrick O’Connor, a kutatócsoport egyik tagja.

A tudósok szeirnt ezzel is bebizonyították, hogy a testmozgás valóban javítja a krónukus betegek mentális állpotát, javítja a közérzetüket és boldogabbá válnak. A tanulmány a Archives of Internal Medicine legújabb számában jelent meg.

Nincsenek megjegyzések