Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Hajmosás: hibák, amelyeket mindannyian elkövetünk

Fénytelen, kezelhetetlen haj? Viszkető fejbőr? Lehetséges, hogy ezeket a tüneteket a hajmosási módszerünk okozza.
Ez a mindennapi tevékenység nem is olyan egyszerű, mint hisszük. Rámutatunk, hol rontjuk el - írja a HáziPatika.

Nem vizezzük be eléggé a hajunkat. A hajápoló termékek akkor fejtik ki a legjobban a hatásukat, ha kellően vizes hajon alkalmazzuk őket. A legtöbben azonban csak benedvesítik a hajukat. Legalább három-négy percig álljunk a zuhany alatt, még a samponozás előtt, hogy tökéletesen bevizezhessük a hajunkat.

Összetörjük a hajszálakat. Sokan dörzsölgetik a tenyerük között a hajukat (ez különösen a hosszabb hajúakra jellemző), pedig ezzel csak "összetörjük", károsítjuk a hajszálakat. Sokkal fontosabb, hogy a fejbőrünket megtisztítsuk, ezt óvatos, de erőteljes masszírozó mozdulatokkal tehetjük meg.

Feleslegesen ismételünk. A legtöbb ember számára felesleges kétszer samponozni. Ha nagyon szennyezett a hajunk, sok hajformázó terméket használtunk vagy erősen zsírosodik a hajunk, akkor indokolt lehet. A kétszeres samponozás "mítosza" még abból az időből származik, amikor ritkábban mostunk hajat és a hajápoló termékek sem voltak olyan hatékonyak.

Nem öblítjük ki a sampont eléggé. Sokszor az, amit korpának hiszünk, egyszerű samponmaradvány, mely megtapad és megszárad a fejbőrön. Ezt elkerülhetjük azzal, ha alaposan leöblítjük a hajunkat, és óvatos dörzsöléssel igyekszünk eltávolítani a sampont.

Nem ott használjuk a balzsamot, ahol kellene. A sampont elsősorban a fejbőr megtisztítására használjuk, míg a balzsamot arra, hogy a hajszálakat ápoljuk és hidratáljuk. Ha a balzsamot a hajbőrbe dörzsöljük, azzal csak zsírosabbá tesszük a fejbőrt.

Nincsenek megjegyzések