Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

7 dolog, ami miatt jobban imádnak a szúnyogok

Az "Engem megesznek a szúnyogok", meg a "hogy lehet, hogy téged egy sem, engem meg agyon csípnek" féle mondatokat mindenki mondta, meg hallotta már. De ki gondolta volna, hogy ezt nemcsak a természet igazságtalansága felett érzett csalódottság mondatja az emberrel!
A szúnyogok ugyanis nagyon körültekintően választják ki az áldozatukat, és ezt egy csomó dolog befolyásolja. Egy csomó minden befolyásolja a rovarok döntését, így tudományosan is alátámasztható, hogy miért szeretnek valakit jobban másoknál ezek a kis szárnyas vérszívók.

Azt azért vegyük figyelembe, hogy éghajlatonként és szúnyogfajtánként nagy eltérés mutatkozhat, de az alábbi okok általában minden esetben megalapozottnak mondható. Egyébként nem árt egyre több figyelmet szentelni a szúnyogoknak, mert amíg itthon egyelőre kellemetlenségek okozói, addig a világ számos országában halálos betegségeket terjesztenek.

Sőt! A Trump által még mindig tagadott éghajlat-változással együtt járó felmelegedés hatására a Zika-vírus hordozó szúnyog már Magyarországon is megjelent. Könnyen elképzelhető, hogy az egyelőre trópusokon elterjedt rovarok elterjednek Európában is, és akkor mindennapos problémát jelenthet a malária, a sárgaláz, a dzsungelláz, vagy éppen a Nyugat-Nílusi vírus elleni küzdelem. Tehát minél fontosabb, hogy az ember a lehető leghatékonyabban védekezhessen a szúnyogok ellen: a lehető legtermészetesebb módon!

A szúnyogok tehát különösen kedvelik:

- a több szén-dioxidot kilélegző embereket, mint például a nagyobb testű személyeket.
- ha a testmozgástól az izmokban tejsav képződik, ami nem pusztán az izomlázért felelős. Az izzadságba keveredve vonzó koktél.
- a sört. Mármint a sört fogyasztó embereket. Szomorú, de igaz.
- a 0-ás vércsoportú embereket.
- ha minél szegényesebb az emberi ökoszisztéma. A többféle jó szándékú, természetes baktérium az ember bőrén elijeszti a rovarokat.
- a terhes nőket kétszer annyira szeretik a szúnyogok mint a nem terheseket, ez a Zika-vírus miatt különösen aggodalmas tény.
- a vonzó feromonokat termelő embereket. A tudósoknak egyelőre fogalmuk sincsen, hogy miként, miért és hogyan működik, de egyes emberek teste olyan anyagokat termel, melyek mintegy természetes rovarriasztóként működnek, és a szúnyogok meg sem közelítik őket.

Forrás: pixabay.com/milkway1315 CC0

Nincsenek megjegyzések