Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Egyszerű megoldások nyári szépségbajokra

Dezodorfoltok a ruhán, melegkiütések a bőrön, vízhólyagok a lábon – tipikus nyári problémák, amelyek sokaknak okoznak ilyenkor gondot. Tippjeink segítenek a megoldásban.
Vízhólyag

Szerezzünk be vízhólyagra való tapaszt, mert segít a megelőzésben. Akkor is hasznát vesszük, ha megtörténik a baj, mert megakadályozza, hogy piszok és kórokozók kerüljenek a sebbe, elfertőződjön, begyulladjon. A vízhólyagot oldalról szúrjuk fel egy tiszta tűvel, hogy távozhasson belőle a váladék. Ne vágjuk le róla a felső bőrréteget, inkább nyomjuk óvatosan a sebre.

Dezodorfolt

Ha nem akarjuk, hogy a dezodorunk sárgára színezze a fehér pólót, esetleg fehér „térképet” fessen a sötétekre, akkor válasszunk nyárra olyan speciális terméket, amely garantáltan nem hagy foltot.

Véraláfutás

Rövid szoknyát vagy nadrágot szeretnénk felvenni, de véletlenül nekimentünk egy bútornak, és nem akarunk kék foltot a lábunkon? Cselekedjünk azonnal, akadályozzuk meg a véraláfutás kialakulását: szorítsuk az ujjunkat 1 percig az érintett helyre, majd tegyünk rá egy túró-borogatást, és hagyjuk 20 percig hatni.

Pikkelyes bőr

Sokaknak ismerős lehet a probléma: durva tapintású a könyök (és a térd) bőrének felszíne, ami napfényben ráadásul sötétebb színűnek tűnik. Vágjunk ketté egy citromot, majd dörzsöljük be vele alaposan az érintett bőrrészeket. Két perc után öblítsük le. A gyümölcssavtól sima tapintású és világosabb színű lesz a bőr.

Pattanás

A meleg évszakban a bőr több faggyút termel, és könnyebben el is szarusodik. Ennek pedig piros pörsenések, pattanások lehetnek a következményei. Ezért érdemes megelőzésképpen ápoló, tisztító terméket használni. Vészhelyzetre mindig legyen kéznél a táskánkban pattanásra való tapasz.

Allergia

Citrusos illatú parfümök, amelyek olyan illóolajat tartalmaznak, mint például a bergamott, a narancs, a mandarin vagy a lime (zöld citrom), illetve a levendula, a szantálfa és a pézsma napsugárzás hatására elszínezhetik a bőrt és allergiát okozhatnak. Ezért jobb, ha napközben nem használunk parfümöt, vagy speciális nyári változatot választunk.

Pigmentfolt

Sok embert érintő probléma, ha a bőrön napsugár hatására sötét, úgynevezett májfoltok jelennek meg. Ha világosítani szeretnénk ezeket, akkor tegyünk 30 percre aludttejbe mártott vattapamacsot a foltokra. Még jobb, ha egész éjszakára bekenjük a bőr érintett részeit vele. Az aludttejben lévő tejsav ugyanis segít a pigmentfoltok világosításában.

Nincsenek megjegyzések