Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Meg akarja menteni a Titanic kincseit James Cameron

James Cameron rendező óriási összeget fektetett be a legendás Titanic kincseinek megmentésébe. 165 millió fontot, vagyis 58 mil­liárd forintot szánt arra, hogy az egykori óceánjáróból kiemelt személyes tárgyak visszakerüljenek az Egyesült Királyságba.
Cameron rendezte a 11 Oscar-díjat bezsebelő Titanic című filmet is, és most dr. Robert Ballarddal – aki felfedezte a roncsot – a greenwichi Nemzeti Tengerészeti Múzeummal és a Királyi Földrajzi Társasággal karöltve próbálják megmenteni a szóban forgó 5500 műtárgyat, amelyeket az évek során széthordtak, most pedig gazdátlanul hevernek az Egyesült Államokban - írja a blikk.

A csapat célja, hogy a tárgyak visszakerüljenek Belfastba, ahol magát a Titanicot is építették. Tervüket dr. Ballard ismertette a bíróság előtt Virginiában. Mindez pont azután történt, hogy az RMS Titanic anyavállalata csődöt jelentett.
A vállalatnak 1987 óta van kizárólagos kármentési joga, és azóta számtalan mentést szervezett, hogy a felszínre hozassa a kincseket. Az idő elteltével már több műtárgy is a nyilvánosság elé került, de nagyobb részük még így is rejtve maradt a már említett amerikai raktárban. Egy oceanográfus, dr. David Gallo az előző héten meg is nézte a műtárgyakat.

– Minden műtárgy, minden levél és kép egy történetet mond el. Ideje, hogy bemutassák ezeket a tárgyakat, hogy a világ is láthassa, és a legalkalmasabb hely erre az Egyesült Királyság, mert ott született a Titanic – mondta a tudós.
Egy forrás szerint maga a rendező is nagyon elhivatott az ügy érdekében, Cameron többször is lemerült a Titanic roncsaihoz, hogy részleteket vegyen fel a filmhez.

A világhírű hajó 1912 áprilisában süllyedt el, miután egy jéghegynek ütközött az Atlanti-óceánon. Összesen 2224-en utaztak a hajón, és közülük több mint 1500-an életüket vesztették a tragédiában.

Nincsenek megjegyzések