Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Mire utal a hirtelen rosszullét?

Mire utalhat a hirtelen, többször is jelentkező rosszullét? Dr. Tolvay Katalin pszichiáter válaszolt olvasónk kérdésére.
"Néha hirtelen rosszullét tör rám. Ez alatt azt értem, hogy enyhén szédülök, hirtelen álmosság tör rám, mintha remegést éreznék, gyengeség ésfélelemis van bennem ilyenkor (...) Az elmúlt pár hétben erős szívverést és nyomást éreztem a mellkasomon, olyan érzésem volt, mintha nem kapnék elég levegőt. Mindez körülbelül háromszor fordult elő néhány hét alatt. Mi lehet a probléma, ha ez egyáltalán probléma?" - kérdezte olvasónk Dr. Tolvay Katalin pszichiátert, pszichoterapeutát.

A cukorbetegség 10 figyelmeztető tünete A cukorbetegség 10 figyelmeztető tünete Amit a vércukorszintről tudni kell Amit a vércukorszintről tudni kell A gyilkos pattanás A gyilkos pattanás Izzadás: komoly betegségek jele lehet Izzadás: komoly betegségek jele lehet

"Leírása alapján tünetei szorongás által kiváltott funkcionális rosszulléteknek tűnnek, amelyek nem merítik ki a pánikrosszullétek kritériumát, de annak enyhébb formájaként értelmezhetők. Mivel a tünetek viszonylag frissek, néhány hete állnak fenn, és nem túl gyakran, első körben életmódbeli változásokat javasolnék (több idő szabad levegőn, sportolás, napi ritmusra odafigyelés, megfelelő mennyiségű alvás)" - áll a szakértő válaszában. 

A szédüléses panaszoknak több oka lehetséges. Vérnyomás- és vércukor-ingadozás, vérszegénység, bizonyos hétköznapi vírusos betegségek, túlzott kifáradás és még sok egyéb ok mellett az egyensúlyrendszer betegségei is okozhatnak szédüléses panaszokat.

Nincsenek megjegyzések