Napsugár égette haj

Itt a nyár, a kánikula, a hőmérők már alig mozdulnak 30 fok alá, ami azt is jelenti, hogy a nap sugarai egyre kegyetlenebb dolgokra képesek.
A csapból is az folyik, hogy ne menjünk ki a napra délelőtt 11 órától délután 3-ig, és ha mégis, akkor magas faktorú krémeket és naptejeket alkalmazzunk, többször is a nap folyamán - írja a napidoktor.

Akár strandolunk, akár csak a munkánk miatt tartózkodunk a szabadban ebben a hőségben, mindenképpen oda kell figyelnünk, hogy az apró és rövid ruhadarabokból kilátszó bőrünket megóvjuk a káros sugaraktól.

Azonban sokan felejtik el, hogy ezt a figyelmet fejbőrünkre is ki kell terjeszteni, hiszen ugyanúgy fenyegeti a leégés veszélye az ott található bőrfelületet is. Természetesen a hosszú, dús hajzattal megáldottakat ez nemigen érinti, de akik ritkább, kopaszodó frizurával, esetleg teljesen kopasz fejjel rendelkeznek, azoknak elengedhetetlen nyári kellék a sapka vagy kalap – mint a kisbabáknál is-, hiszen nagyon vigyázniuk kell, hogy a hajatlan részek le ne égjenek.

A leégett fejbőr ugyanis nagyon kellemetlen következményekkel jár. Nem csak csúnya a vörösen rikító fejtető, hanem egy idő után viszketni, majd erősen hámlani kezd, ami nagyon hasonló jelenség, mint a korpás fejbőr. A bőr csak megfelelő kezelések után képes regenerálódni, az ismétlődő leégések pedig súlyosan károsíthatják a bőr szerkezetét, ritkás hajnál ezzel együtt a meglévő hajhagymákat is. Ez akár újabb hajhulláshoz is vezethet, aminek felelőtlenségünk lesz az okozója.

Akik nem önszántukból választják a kopaszságot, hanem valamilyen más okból szenvednek hajhullásban, kopaszodásban, azoknak mindenképpen megfelelő megoldást kell keresni erre a problémára, hiszen ez nem csak leégett fejbőrrel járhat, hanem egyéb kellemetlenségek is övezik.

Az egyetlen biztos és végleges megoldás a hajátültetés. Az eljárást követően visszaszerezhetjük régi frizuránkat, mely a meleg napokon ismét védőpajzsként szolgálhat az erős napsugarak ellen is.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog