5 tipp: Mivel tarthatjuk meg a nyári barnaságot a hétköznapokon?

Megválaszoljuk a nagy kérdést!
Majdnem mindenkinek sok energiájába, és idejébe kerül megszerezni az áhított barnaságot a nyár folyamán. Sajnos amilyen nehezen jön, olyan könnyen el is tud tűnni.

Ezért hoztuk el ezt az 5 szuper tippet a gyönyörű napcsókolta bőr megtartására:

- Fokozottan figyeljünk a testápolásra! Mivel a napozás miatt a bőr veszít a nedvességtartalmából, szárazabb lesz, ezáltal könnyebben le is tud hámlani. Ezért figyeljünk oda, hogy minden este használjunk gazdagon hidratáló krémeket, vagy olajokat, és hagyjuk beszívódni az éjszaka folyamán.

- A víz fontossága! Mindenhonnan csak ezt lehet hallani, de egy tényleg fontos dologról van szó. Az előző pontban is említettük, hogy a bőr hajlamosabb a kiszáradásra a napozás alatt, ezért még inkább többet kell innunk. Legalább a napi 2 liter folyadék legyen meg.

- Radírozás, radírozás, radírozás! Sokan félnek a testradírozástól, miután elérték az áhított színt, mondván leszedi róluk. Épp, hogy ellenkezőleg! Azt a hámréteget távolítja el, ami már egy elhaló félben lévő réteg, ami egy szürkés színt kölcsönöz a bőrnek. Radírozás után fénylő, üde barnaság köszön vissza. Legcélszerűbb az esti zuhanyzásnál, mivel az esti testápolási rutin is sokat javít rajta.

- Semmi ázalgás a fürdőkádban! Ilyenkor sokkal jobb, ha langyos vízzel zuhanyzunk, mivel a kádfürdő szárítja a bőrt. Ha esetleg mégis forró zuhanyt kívánnánk, akkor arról is mondjunk le, mert kilúgosítja a bőr zsírtartalmát, tehát így is kiszárítja. Érdemes ilyenkor olajjal gazdagított tusfürdőt használni, sokkal szebben fog csillogni a bőr utána.

- Dobjuk el a fürdőszivacsot és a fürdőkefét! Attól függetlenül, hogy a radírozás pozitív hatással van a barnaságra, ezek a fürdőeszközök már túl sok hámréteget szednének le a bőrünkről, így fel is sérthetik azt. Amennyiben mindenképpen szivaccsal szeretne fürdeni, akkor használjon tengeri szivacsot, mivel abban még megtalálhatóak a hasznos ásványi anyagok, amiktől feszesebb és tápláltabb lesz a bőr.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog