Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Bele kell nevelni a gyerekünkbe, hogy törődjön az egészségével

Riasztó adat látott napvilágot a magyar fiatalok egészségi állapotával kapcsolatban: nagy részük már kétszer teljesen lerészegedett 16 éves korára.
Kardos Lilla orvosigazgató, az egyik diagnosztikai központ vezetője szerint nem lehet elmenni amellett, hogy a gyerekeink hogyan törődnek az egészségükkel, ezért mindenképpen fontos a rendszeres egészségvédelmi szűrés már a fiataloknál is, nemcsak az idősebbeknél.

A mai fiatal generáció sok veszélynek van kitéve, kérdéses, hogy ennek tudatában vannak-e ezekkel, ezeknek a jövőjükre gyakorolt hatásaival – fogalmazta meg kétségeit Kardos Lilla, egy diagnosztikai központ igazgatója az M1 Aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Kijelentette: köztudott, hogy minden negyedik fiatal a 15 éves korosztályban elhízott, sok egészségtelen ételt fogyasztanak, ezért fontos a rendszeres szűrések megléte. Bele kell nevelni a gyerekbe azt, hogy törődjön az egészségével – fogalmazta meg a helyzetből való egyik lehetséges kiutat ebből az igazgatónő.

Az alkohol és a dohányzás is súlyos problémát jelent a fiataloknál, megdöbbentő, hogy a magyar fiatalok előkelő helyen állnak abban az európai rangsorban, ami azt mutatja meg, hogy a fiatalok 30 százaléka már legalább kétszer részegere itta magát.

Azt is veszélyesnek látja az orvosigazgató, hogy a fiatalok hozzászoknak az alkoholhoz, ugyanis ez a későbbiekben súlyos máj- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet.

Nincsenek megjegyzések