Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

A kutyatartás segít megelőzni a gyerek asztmáját

Egy széleskörű svéd tanulmány szerint azok a gyerekeknél, akik kutya mellett nőnek fel, kevésbé valószínű, hogy asztmásak lesznek.
Azon gyerekek körében, akik első éves korukig kutya mellett nőnek fel, 13 százalékkal kevesebb az asztmás, mint más gyerekeknél, derült ki egy svéd, 650 ezer gyereket megvizsgáló kutatásból. A JAMA Pediatrics ezzel támogatja azt az elképzelést, miszerint a háziállatok erősítik az immunrendszert és csökkenti az allergia kialakulásának kockázatát is.

Ennek az egyértelmű kijelentéséhez azonban még további vizsgálatokra van szükség, ugyanis korábbi tanulmányok egymásnak ellentmondó eredményekre jutottak – írta a BBC.

A svéd kutatók persze figyelmeztetnek, hogy olyan gyerekeknek, akik már allergiásak a kutyaszőrre, nem érdemes kutyát vásárolni. Viszont jó hír mindez azoknak, akik gyereket terveznek, hogy vegyenek-e egy háziállatot.

Az olyan gyerekek, akik egy gazdaságban nőnek fel, pedig még védettebbek: náluk 50 százalékkal kisebb az asztma kialakulásának kockázata.

Nincsenek megjegyzések