Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Így fűszerezz, ha fogyni szeretnél

Sokszor egy-két apró trükk is elég ahhoz, hogy megtartsd a jó formádat, vagy éppen könnyebben lefogyjál. Például az sem utolsó szempont, hogy milyen fűszerekkel ízesíted az ételeidet, sőt, egy-egy jól megválasztott fűszer szuper zsírégető lehet!

Gyömbér

A gyömbér csípős anyagai nemcsak az emésztést segítő enzimek gyorsabb kiválasztását serkentik, de a gyomornyálkahártya hőreceptoraira is hatással vannak – mindez a méregtelenítésben, így a fogyásban is nagy hasznodra lehet. A főétkezések előtt elfogyasztott pohárnyi gyömbértea – gyömbérporból készítheted el forró vízzel, citrommal – ráadásul abban is segít, hogy ne egyél egyszerre túl sokat.

Fahéj

Az egyik legjobb zsírégető fűszerként tartják számon, mert felpezsdíti a szervezetet, serkenti az emésztést, csökkenti a felfúvódás mértékét, ráadásul fertőtleníti az emésztőszerveket. Akár a kávét is fűszerezeted vele, de egy gyömbéres, fahéjas, mézes teával sem nyúlhatsz mellé. Ez utóbbi ráadásul kiváló immunerősítő ital, ami jól jön ősszel.

Fokhagyma

A fokhagyma kiváló emésztésserkentő, csökkenti a vércukor- és a koleszterinszintet. Ezenkívül szuper immunerősítő, antioxidáns-tartalma miatt a rákos betegségek megelőzésében van fontos szerepe.

Chili

A gyömbérhez hasonlóan működik a chili is. A kapszaicin csökkenti a vér zsírtartalmát, élénkíti az anyagcserét, és a salakanyagoktól is megszabadít. Ez egyébként külső és belső használatára is igaz. Nem véletlen, hogy különböző zsírégető krémeknek is fontos összetevője.

Rozmaring

Mivel a rozmaring vérbőséget okoz a gyomorban, meggyorsítja a tápanyagok feldolgozását, és könnyíti az emésztést. Finom íze mellett ezért is használják gyakran húsételek fűszerezésénél, hiszen a nehezebb fogások feldolgozásában is segít. Ha ehhez még hozzáadjuk enyhe vízhajtó hatását, máris besorolhatjuk a méregtelenítő növények közé - írja a life.

Nincsenek megjegyzések