A legfinomabb gluténmentes banánkenyér: egy pillanat alatt elfogy az egész
A gluténmentes banánkenyérben a lisztet darált mandulára cseréld.
Ha van otthon néhány darab, barnulásnak indult banánod, készítsd el belőle ezt az isteni finom gluténmentes banánkenyeret! Ha elég érettek a banánok, külön hozzáadott cukorra nem is lesz már szükséged hozzá, mert anélkül is elég édes lesz. A lisztet cseréld le mandulalisztre vagy darált mandulára, tej helyett pedig kókusztejet vagy mandulatejet is használhatsz hozzá.
Hozzávalók 12 szelethez
10 dkg mandulaliszt vagy darált mandula
10 dkg étcsoki
5 dkg lenmag
3 közepes, érett banán
3 tojás
3 evőkanál tej
1 teáskanál vaníliakivonat
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A banánt pépesítsd villával, majd keverd el a tojással, a tejjel és a vaníliával. Adagold bele a száraz hozzávalókat: a mandulalisztet, a lenmagot, a fahéjat és a szódabikarbónát. Fakanállal keverd össze. Az étcsokit vágd apróra és forgasd a tésztához. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt kenyérformában, és told 180 fokos sütőbe 50-60 percre. Ha kész, hagyd kihűlni. Mint a legtöbb banánkenyér, ez is másnap lesz igazán finom.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése