Selymes, házi tepertőkrém tojással keverve: tökéletes választás egy kiadós reggelihez
A tojásos tepertőkrém az egyik legfinomabb, ami a friss kenyérre kerülhet.
Ha szereted a békebeli tepertőkrémet, főtt tojással keverve is állítsd össze! Tepertőt kaphatsz a hentesnél is, de ha van kedved, otthon is elkészítheted. Arra figyelj oda, hogy a tojás miatt nem áll el olyan sokáig, mint a natúr változat, de úgyis hamar el fog fogyni.
Hozzávalók 4 személyre
20 dkg tepertő
5 dkg vaj
3 tojás
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál mustár
0.5 hagyma
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tojásokat tíz perc alatt főzd keményre. A kifőtt tojásokat szedd hideg vízbe, hogy hamarabb kihűljenek. A tepertőt tedd egy késes aprítóba. Add hozzá a puha vajat, a tejfölt, a mustárt, az apróra vágott hagymát, a sót és a borsot, és pépesítsd. Tedd egy tálba, add hozzá a megpucolt, felkockázott tojást, és gyúrd össze. Tedd a hűtőbe, hogy összérjenek az ízei, és néhány napon belül fogyaszd el. Tálald friss kenyérrel, zöldségekkel.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése