🔥 A legfinomabb házi forralt bor receptje: a fahéj mellett más fűszerek is kerüljenek bele
Ha tél, akkor forralt bor! Házilag elkészítve is nagyon finom lesz.
Az adventi vásárok elmaradhatatlan tartozéka a jó, fűszeres forralt bor, amelyet kevés munkával házilag is elkészíthetsz. Az elmaradhatatlan fahéj mellé kerüljön még szegfűszeg és csillagánizs is. Még finomabb lesz, ha gyümölcsöket – narancsot és almát – is főzöl vele. A cukrot ízlés szerint adagold.
Hozzávalók 4 adaghoz
7.5 dl száraz vörösbor
5 szegfűszeg
2-4 evőkanál cukor
2 dl víz
2 csillagánizs
2 egész fahéj
1 narancs
1 alma
1-2 szem aszalt szilva
Elkészítés:
A bort tedd egy kis lábosba. Öntsd fel vízzel, tedd bele a fűszereket, a megpucolt, gerezdekre szedett narancsot és a nagyobb darabokra vágott almát. Ha szereted az aszalt szilvát, abból is tehetsz bele néhány szemet. Kezdd el fedő alatt melegíteni. Nem kell, hogy forrjon, inkább csak gyöngyözzön. 15-20 percig melegítsd, és azonnal fogyaszd el. Tálaláskor a fűszereket halászd ki belőle, de a gyümölcsöt hagyd benne, mert nagyon finom, ahogy magába szívja a fűszeres levet.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése