Breaking News

🔥 A legfinomabb házi forralt bor receptje: a fahéj mellett más fűszerek is kerüljenek bele


Ha tél, akkor forralt bor! Házilag elkészítve is nagyon finom lesz.


Az adventi vásárok elmaradhatatlan tartozéka a jó, fűszeres forralt bor, amelyet kevés munkával házilag is elkészíthetsz. Az elmaradhatatlan fahéj mellé kerüljön még szegfűszeg és csillagánizs is. Még finomabb lesz, ha gyümölcsöket – narancsot és almát – is főzöl vele. A cukrot ízlés szerint adagold.

Hozzávalók 4 adaghoz

    7.5 dl száraz vörösbor
    5 szegfűszeg
    2-4 evőkanál cukor
    2 dl víz
    2 csillagánizs
    2 egész fahéj
    1 narancs
    1 alma
    1-2 szem aszalt szilva

Elkészítés:

A bort tedd egy kis lábosba. Öntsd fel vízzel, tedd bele a fűszereket, a megpucolt, gerezdekre szedett narancsot és a nagyobb darabokra vágott almát. Ha szereted az aszalt szilvát, abból is tehetsz bele néhány szemet. Kezdd el fedő alatt melegíteni. Nem kell, hogy forrjon, inkább csak gyöngyözzön. 15-20 percig melegítsd, és azonnal fogyaszd el. Tálaláskor a fűszereket halászd ki belőle, de a gyümölcsöt hagyd benne, mert nagyon finom, ahogy magába szívja a fűszeres levet.

Nincsenek megjegyzések