Mennyei karácsonyi gyümölcskenyér – egyszerűen kevert tésztából
A gyümölcskenyér az ünnepek egyik legkedveltebb süteménye, amely tele van aszalt gyümölcsökkel, diófélékkel és fűszerekkel.
Ezzel a kevert tésztás recepttel nemcsak időt spórolhatsz, de garantáltan puha és ízletes lesz a végeredmény.
Hozzávalók
- 20 dkg aszalt gyümölcs (meggy, sárgabarack, szilva, mazsola stb.)
- 12 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg dióbél
- 5 dkg étcsoki
- 4 tojásfehérje
- 2 csipet szerecsendió
- 2 csipet őrölt szegfűszeg
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 narancs reszelt héja
- 1 citrom reszelt héja
- késhegynyi szódabikarbóna
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 175 fokra. Az aszalt gyümölcsöket, az étcsokit és a diót vágd apró darabokra. A tojásfehérjét verd fel habbá, kanalanként adagold bele a kétféle cukrot, és így verd tovább, amíg kemény és fényes lesz. A lisztet keverd el a szódabikarbónával, a szegfűszeggel, a szerecsendióval és a fahéjjal, és fakanállal keverd a tojásfehérjéhez. Add hozzá a felaprított gyümölcsöket, csokit és diót, reszeld bele az alaposan megmosott narancs és citrom héját. A vajat olvaszd fel, és csorgasd a tésztához. Keverd el alaposan, és simítsd el egy vajjal és liszttel kikent őzgerincformában. Told a sütőbe ötven percre, amíg szép színt kap. Ha kész, még melegen borítsd ki a formából, és ha kihűlt, forgasd meg porcukorban.

Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése