Breaking News

🔥 Pihepuha, gluténmentes mézeskalács: mutatjuk, milyen lisztfajtából készítsd


Gluténmentesen is nagyon finom lesz a mézeskalács: ezzel a recepttel neked is sikerülni fog.

A mézeskalácssütés sokaknál elmaradhatatlan része az adventi készülődésnek. Ha kerülöd a glutént, ezt a rizslisztből készülő, gluténmentes változatot készítsd el. A kalácsokat tetszőleges módon díszítheted magvakkal, olvasztott csokival, vagy ezzel a cukormázzal.

Hozzávalók 3 tepsihez
    40 dkg rizsliszt
    15 dkg vaj
    15 dkg porcukor
    2 tojás + 1 a kenéshez
    2 evőkanál méz
    1 teáskanál szódabikarbóna
    0.5 csomag mézeskalács-fűszerkeverék

Elkészítés:
A rizslisztet morzsold el a felkockázott vajjal. Add hozzá a porcukrot, a tojást, a mézet, a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket. Gyúrj belőle sima tésztát, és pihentesd a hűtőben vagy az erkélyen néhány órát. A pihentetési idő után rizslisztes felületen nyújtsd ki. Formákkal szaggasd ki, és sorakoztasd fel egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Ebből a mennyiségből három tepsire való mézeskalács jön ki. A tetejüket kend meg felvert tojással, és told 180 fokos sütőbe 10 percre. Várd meg, amíg kihűlnek, és utána díszítsd őket cukormázzal.

Nincsenek megjegyzések