Breaking News

Tepsis krumpli sonkával és póréhagymával rétegezve: tejszínes mártás fogja össze


Süsd egybe a megszokott és szeretett tepsis krumplit sonkával és póréhagymával!


A tepsis krumpli minden változatában nagyon népszerű: készülhet egyszerű vagy bonyolultabb fűszerezéssel, más zöldségekkel vagy hússal megrakva, most pedig egy füstölt sonkával és póréhagymával készülő receptet mutatunk. A mennyei egytálételt sűrű, tejszínes besamelmártás fogja össze.

Hozzávalók 4 személyre

    80 dkg krumpli
    20 dkg füstölt sonka
    5 dkg vaj
    2 dl tej
    2 dl tejszín
    1 póréhagyma
    1 púpozott evőkanál liszt
    1 evőkanál petrezselyem
    só
    frissen őrölt bors

Elkészítés:

A póréhagymát szeleteld fel. A vaj felét olvaszd fel egy serpenyőben, párold rajta üvegesre a hagymát, majd szedd ki és tedd félre. Az edényben olvaszd fel a maradék vajat is. Futtasd meg rajta a lisztet, majd öntsd fel a tej és a tejszín keverékével. Kevergesd, amíg besűrűsödik, majd húzd le a tűzről. Sózd, borsozd, és keverd el aprított petrezselyemmel.

A sonkát vágd kockákra.

A krumplit hámozd meg, és uborkagyalun reszeld le, vagy vágd nagyon vékony karikákra. Tedd egy tepsibe. Forgasd össze először a sonkával és a hagymával, utána a mártással. Takard le, és told 200 fokos sütőbe 45 percre.

Nincsenek megjegyzések