Tepsis krumpli sonkával és póréhagymával rétegezve: tejszínes mártás fogja össze
Süsd egybe a megszokott és szeretett tepsis krumplit sonkával és póréhagymával!
A tepsis krumpli minden változatában nagyon népszerű: készülhet egyszerű vagy bonyolultabb fűszerezéssel, más zöldségekkel vagy hússal megrakva, most pedig egy füstölt sonkával és póréhagymával készülő receptet mutatunk. A mennyei egytálételt sűrű, tejszínes besamelmártás fogja össze.
Hozzávalók 4 személyre
80 dkg krumpli
20 dkg füstölt sonka
5 dkg vaj
2 dl tej
2 dl tejszín
1 póréhagyma
1 púpozott evőkanál liszt
1 evőkanál petrezselyem
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A póréhagymát szeleteld fel. A vaj felét olvaszd fel egy serpenyőben, párold rajta üvegesre a hagymát, majd szedd ki és tedd félre. Az edényben olvaszd fel a maradék vajat is. Futtasd meg rajta a lisztet, majd öntsd fel a tej és a tejszín keverékével. Kevergesd, amíg besűrűsödik, majd húzd le a tűzről. Sózd, borsozd, és keverd el aprított petrezselyemmel.
A sonkát vágd kockákra.
A krumplit hámozd meg, és uborkagyalun reszeld le, vagy vágd nagyon vékony karikákra. Tedd egy tepsibe. Forgasd össze először a sonkával és a hagymával, utána a mártással. Takard le, és told 200 fokos sütőbe 45 percre.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése