Igazi nyári desszert a sajttorta gyümölcszselével: ki nem találnád, miből áll az alja
Ez a gyümöcszselés sajttorta igazi különlegesség.
Sajttortát számtalan különböző formában készíthetsz. Most egy különlegesen izgalmas receptet mutatunk: a remegős krém alja összetört sós perec, a tetejére pedig gyümölcszselé kerül. Amerikában ‘pretzel salad’-nak vagyis perecsalátának is nevezik, pedig a salátához nem sok köze van.
Hozzávalók 23 x 33 cm-es formához
Az alaphoz:
- 18 dkg vaj
- 12 dkg sós perec
- 3 evőkanál cukor
A krémhez:
- 22.5 dkg krémsajt
- 20 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
A gyümölcszseléhez:
- 50 dkg gyümölcs (eper, málna, erdei gyümölcskeverék stb.)
- 2 evőkanál cukor
- 1-2 csomag zselatinfix
Elkészítés:
A sós perecet törd morzsalékosra. Forgasd össze az olvasztott vajjal, három evőkanál cukorral, és egyengesd el egy nagyjából 23x33 centis tepsi aljában. Told 200 fokos sütőbe 8-10 percre.
A krémhez a jól behűtött tejszínt verd habbá. Egy másik tálban keverd el a krémsajtot a cukorral, és forgasd össze a tejszínhabbal. Kend el a kisült és langyosra hűlt pereces alap tetején. Tedd a hűtőbe, amíg összeállítod a gyümölcszselét.
A gyümölcsöket mosd meg, ha mélyhűtöttet használd, hagyd kiolvadni. Darabold fel, keverd el a cukorral, és a harmadát pürésítsd botmixerrel. Forgasd össze a pürés részt a darabokkal, keverd hozzá zselatinfixet. Hogy pontosan mennyi zselatin kell hozzá, a típusától függ, olvasd el felhasználás előtt leírását. Öntsd a krém tetejére, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése