Breaking News

Igazi nyári desszert a sajttorta gyümölcszselével: ki nem találnád, miből áll az alja


Ez a gyümöcszselés sajttorta igazi különlegesség. 

Sajttortát számtalan különböző formában készíthetsz. Most egy különlegesen izgalmas receptet mutatunk: a remegős krém alja összetört sós perec, a tetejére pedig gyümölcszselé kerül. Amerikában ‘pretzel salad’-nak vagyis perecsalátának is nevezik, pedig a salátához nem sok köze van.

Hozzávalók 23 x 33 cm-es formához

Az alaphoz:

  • 18 dkg vaj
  • 12 dkg sós perec
  • 3 evőkanál cukor 


A krémhez:

  • 22.5 dkg krémsajt
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín 


A gyümölcszseléhez:

  • 50 dkg gyümölcs (eper, málna, erdei gyümölcskeverék stb.)
  • 2 evőkanál cukor
  • 1-2 csomag zselatinfix 


Elkészítés:

A sós perecet törd morzsalékosra. Forgasd össze az olvasztott vajjal, három evőkanál cukorral, és egyengesd el egy nagyjából 23x33 centis tepsi aljában. Told 200 fokos sütőbe 8-10 percre.

A  krémhez a jól behűtött tejszínt verd habbá. Egy másik tálban keverd el a krémsajtot a cukorral, és forgasd össze a tejszínhabbal. Kend el a kisült és langyosra hűlt pereces alap tetején. Tedd a hűtőbe, amíg összeállítod a gyümölcszselét.

A gyümölcsöket mosd meg, ha mélyhűtöttet használd, hagyd kiolvadni. Darabold fel, keverd el a cukorral, és a harmadát pürésítsd botmixerrel. Forgasd össze a pürés részt a darabokkal, keverd hozzá zselatinfixet. Hogy pontosan mennyi zselatin kell hozzá, a típusától függ, olvasd el felhasználás előtt leírását. Öntsd a krém tetejére, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.

Nincsenek megjegyzések