Breaking News

🔥 Isteni finom előétel sült körtéből: sajt és méz emeli ki az ízét


Végtelenül egyszerű és mégis különleges recept.


A körte télen gyakran előfordul a kamrában, és nem csak süteményekhez vagy a reggeli zabkásához finom. Megsütve és mézzel, sajttal megbolodítva egy szaftos és illatos előételt varázsolhatsz belőle.

Hozzávalók:

    2 nagyobb körte
    2 evőkanál méz
    1 marék mandula
    1 marék dió
    10 dkg kéksajt
    fahéj

Elkészítés:

A körtéket suvickold le és felezd meg őket. A magházukat vájd ki, de a szárukat hagyd meg. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, tedd rá a körteszeleteket. A kék sajtból, ez lehet gorgonzola vagy roquefort, tegyél egy teáskenálnyit a magház helyére, majd locsold meg őket mézzel, és szórj rájuk egy leheletnyi fahéjat. A választott magvakat darabold fel közepesen apróra és szórd a mézes körtékre, majd tedd be őket sülni 30 percre.

Tálald melegen a körtéket, és csurgasd le őket még egy kis mézzel.

Nincsenek megjegyzések