Nagyiféle meggyes süti pillanatok alatt: csak keverj össze mindent
A meggyes kevert süti klasszikus nyári finomság.
A kevert sütik legjobb tulajdonsága, hogy semmi különösebb konyhai előképzettséget vagy gyakorlatot nem igényelnek, csak össze kell keverni a hozzávalóikat, és mehetnek a sütőbe. A meggyes sütik a nyár legkedvesebb édességei, amelyeket számtalan formában készíthetsz el.
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
- 33 dkg tejföl
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
A meggyhez:
- 50 dkg magozott meggy
- 2 evőkanál cukor
- 2 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A meggyet magozd ki, mosd meg, keverd el fahéjas cukorral, és tedd félre.
A tésztához a tojásokat keverd habosra a egy csipet sóval és a kétféle cukorral, majd reszeld bele a citromlevet, és keverd hozzá a tejfölt. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral, és forgasd a nedves hozzávalókhoz. Öntsd egy kivajazott-kilisztezett tepsibe. Szórd meg a tetejét a cukros meggyel, és told 180 fokos sütőbe 25 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése