Breaking News

Nagyiféle meggyes süti pillanatok alatt: csak keverj össze mindent


A meggyes kevert süti klasszikus nyári finomság.

A kevert sütik legjobb tulajdonsága, hogy semmi különösebb konyhai előképzettséget vagy gyakorlatot nem igényelnek, csak össze kell keverni a hozzávalóikat, és mehetnek a sütőbe. A meggyes sütik a nyár legkedvesebb édességei, amelyeket számtalan formában készíthetsz el.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:

  • 33 dkg tejföl
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez 


A meggyhez:

  • 50 dkg magozott meggy
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál fahéj 


Elkészítés:

A meggyet magozd ki, mosd meg, keverd el fahéjas cukorral, és tedd félre.

A tésztához a tojásokat keverd habosra a egy csipet sóval és a kétféle cukorral, majd reszeld bele a citromlevet, és keverd hozzá a tejfölt. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral, és forgasd a nedves hozzávalókhoz. Öntsd egy kivajazott-kilisztezett tepsibe. Szórd meg a tetejét a cukros meggyel, és told 180 fokos sütőbe 25 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.

Nincsenek megjegyzések