Breaking News

Nyári sült csirkemell fehérboros pácban: salátával tálalva kalóriaszegény fogás


A fehérboros pácban pihentetett csirkemellet sokszor fogod még készíteni ezen a nyáron.

A sült csirkemell könnyű, kalóriaszegény és változatosan készíthető el. Jól megy hozzá a fehérboros, citromleves pác zöldfűszerekkel megbolondítva. Legfinomabb akkor lesz, ha grillen sütöd, de készülhet tepsiben vagy serpenyőben is.

Hozzávalók 4 személyre

    75 dkg csirkemellfilé
    2.5 dl száraz fehérbor
    2 gerezd fokhagyma
    1 dl citromlé
    1 kis hagyma
    1 teáskanál bazsalikom
    1 teáskanál oregánó
    1 teáskanál kakukkfű
    só
    bors 

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel, és szórd meg mindkét oldalát sóval és borssal. A páchoz keverd el a fehérbort a citromlével, a reszelt hagymával és fokhagymával és a zöldfűszerekkel. Fektesd ebbe a pácba a csirkemellet, és néhány órát vagy akár egy éjszakát is pihentesd a hűtőben. A pácolási idő végén oldalanként két-három perc alatt süsd meg a grillrácson. Ha vastagabbak a szeletek, több időre is szükségük lehet. Készülhet serpenyőben is, akkor nagyjából ugyanennyi idő kell neki, vagy tepsiben, akkor alufóliával letakarva 180 fokon nagyjából fél óra alatt sül át.

Nincsenek megjegyzések