Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Áfonyás sajttorta-pohárkrém

Hozzávalók:

    15-20 dkg áfonya
    3 evőkanál kristálycukor
    1 csomag vaníliás cukor
    15 dkg édes omlós keksz
    25 dkg mascarpone
    2 dl habtejszín
    1 csomag vaníliás cukor
    porcukor
    1/2 citrom leve
    reszelt citromhéj

Elkészítés:

Tegyük az áfonyát, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot egy tányérba, majd tegyük be a mikroba, és a legmagasabb fokozaton 2-3 percig melegítsük fel. Ezután vegyük ki, óvatosan keverjük össze, majd hagyjuk teljesen kihűlni, közben néha keverjük meg.

Morzsoljuk össze a kekszet, majd osszuk el egyenlően a poharakba.

A mascarponét kiverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, kézi habverővel keverjük hozzá a mascarpone-krémhez.

A poharakban lévő keksz tetejére kanalazzuk rá a mascarponés-habos krémet, majd kanalazzuk rá a mártásos áfonyát. Tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

A pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és jóízűen fogyasszuk el.

Nincsenek megjegyzések