Áfonyás sajttorta-pohárkrém
Hozzávalók:
15-20 dkg áfonya
3 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg édes omlós keksz
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
porcukor
1/2 citrom leve
reszelt citromhéj
Elkészítés:
Tegyük az áfonyát, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot egy tányérba, majd tegyük be a mikroba, és a legmagasabb fokozaton 2-3 percig melegítsük fel. Ezután vegyük ki, óvatosan keverjük össze, majd hagyjuk teljesen kihűlni, közben néha keverjük meg.
Morzsoljuk össze a kekszet, majd osszuk el egyenlően a poharakba.
A mascarponét kiverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, kézi habverővel keverjük hozzá a mascarpone-krémhez.
A poharakban lévő keksz tetejére kanalazzuk rá a mascarponés-habos krémet, majd kanalazzuk rá a mártásos áfonyát. Tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
A pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és jóízűen fogyasszuk el.
15-20 dkg áfonya
3 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg édes omlós keksz
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
porcukor
1/2 citrom leve
reszelt citromhéj
Elkészítés:
Tegyük az áfonyát, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot egy tányérba, majd tegyük be a mikroba, és a legmagasabb fokozaton 2-3 percig melegítsük fel. Ezután vegyük ki, óvatosan keverjük össze, majd hagyjuk teljesen kihűlni, közben néha keverjük meg.
Morzsoljuk össze a kekszet, majd osszuk el egyenlően a poharakba.
A mascarponét kiverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, kézi habverővel keverjük hozzá a mascarpone-krémhez.
A poharakban lévő keksz tetejére kanalazzuk rá a mascarponés-habos krémet, majd kanalazzuk rá a mártásos áfonyát. Tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
A pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és jóízűen fogyasszuk el.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése