Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Málnás-citromos panna cotta

Hozzávalók:

    6 adaghoz:
    A málnás réteghez
    2,5 dl málnapép
    5 g zselatin (por)
    A citromos réteghez:
    3 dl tej
    2 dl tejszín
    1 csomag vaníliás cukor
    3-4 evőkanál porcukor
    1 citrom leve
    reszelt citromhéj
    10 g zselatin (por)

Elkészítés:

A málnát ízlés szerinti mennyiségű cukorral, vaníliás cukorral és őrölt fahéjjal főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át. Ezután forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Kézi habverővel keverjük simára, majd egyenlően elosztva öntsük bele a formákba. Hagyjuk langyosra hűlni, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

A citromos réteghez a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, a porcukrot (ízlés szerint tehetünk bele több cukrot is), a citromlevet és reszelt citromhéjat keverjük össze, majd hevítsük forráspontig, közben többször keverjük meg. Ezután vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a zselatint. Kézi habverővel keverjük simára, majd hűtsük ki.

A hűtőből vegyük ki a formákat, majd óvatosan öntsük a megdermedt málna tetejére a kihűtött keveréket. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a citromos rész is teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt a formákat pár pillanatra mártsuk bele meleg vízbe, majd fordítsuk rá a tányérra, és óvatosan vegyük le.

Nincsenek megjegyzések