Hűtőben kelt lángos
Hozzávalók:
1 kg liszt
3 pohár (2 dl-es) kefir
2 egész tojás
1 evőkanál só
5 dkg élesztő
kevés tej
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd az anyagokat összekeverjük annyi tejjel, hogy megfelelő állagú tésztát kapjunk.
A hűtőben napokig elálló és megkelő tésztából annyit használunk el, amennyi pillanatnyilag szükséges. Kiszaggatva forró zsiradékban kisütjük, és édesen vagy sósan tálaljuk.
1 kg liszt
3 pohár (2 dl-es) kefir
2 egész tojás
1 evőkanál só
5 dkg élesztő
kevés tej
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd az anyagokat összekeverjük annyi tejjel, hogy megfelelő állagú tésztát kapjunk.
A hűtőben napokig elálló és megkelő tésztából annyit használunk el, amennyi pillanatnyilag szükséges. Kiszaggatva forró zsiradékban kisütjük, és édesen vagy sósan tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése