Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Paradicsom-krémleves

Hozzávalók:

    1 kg paradicsom
    1 db vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    1-2 evőkanál kristálycukor
    só
    őrölt fehérbors
    bazsalikom
    2 dl tejszín
    1 l víz
    olaj

Elkészítés:

A paradicsomot daraboljuk fel, majd sózzuk, és szórjuk meg ízlés szerint kristálycukorral. Ezután tegyük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. fél óráig süssük.

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, és az olajon kezdjük el üvegesre párolni, majd pár perc után adjuk hozzá a szintén apróra felvágott fokhagymát. Keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá az elősütött paradicsomot. Ezután öntsük fel a vízzel, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint tegyünk bele friss bazsalikomlevelet (szárított bazsalikommal is elkészíthetjük). Forraljuk ki, majd lassú tűzön főzzük kb. 30 percig.

Amikor megfőtt, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután egy szitán passzírozzuk át, majd tegyük vissza a tűzre, és forraljuk ki.

A tejszínt keverjük simára egy kevés lével, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe. Ezután kevergetve forraljuk ki, de főzni már nem kell.

Tálalhatjuk ízlés szerint melegen, vagy éppen jól lehűtve.

Nincsenek megjegyzések