Tojástekercs sajtos-tejfölös hússal
Hozzávalók:
4 tojás
10 szelet vékonyra klopfolt hús (lapockából) –
több is lehet, s akkor a tekercs mellé külön megsütöm
2 dl tejföl
15 dkg reszelt füstölt sajt
só
fehérbors
pirospaprika
petrezselyem
olaj
Elkészítés:
A hússzeleteket megpárolom, közben ízlés szerint sóval, fehérborssal és pirospaprikával ízesítem. A tejfölt a reszelt sajttal összekeverem.
A tojásokat felverem, ízesítem sóval és petrezselyemmel, majd egy 31 cm-es átmérőjű serpenyőben rántottát készítek belőlük. Mindkét oldalát jól megsütöm, majd tepsibe borítom és hagyom pár percet hűlni.
Ezek után a rántottára rákenem a sajtos-tejfölös massza felét, majd ráfektetem a hússzeleteket, s erre rákenem a maradék masszát. A kerek rántottát feltekerem, és kb. 30 percet közepes lángon még sütöm.
4 tojás
10 szelet vékonyra klopfolt hús (lapockából) –
több is lehet, s akkor a tekercs mellé külön megsütöm
2 dl tejföl
15 dkg reszelt füstölt sajt
só
fehérbors
pirospaprika
petrezselyem
olaj
Elkészítés:
A hússzeleteket megpárolom, közben ízlés szerint sóval, fehérborssal és pirospaprikával ízesítem. A tejfölt a reszelt sajttal összekeverem.
A tojásokat felverem, ízesítem sóval és petrezselyemmel, majd egy 31 cm-es átmérőjű serpenyőben rántottát készítek belőlük. Mindkét oldalát jól megsütöm, majd tepsibe borítom és hagyom pár percet hűlni.
Ezek után a rántottára rákenem a sajtos-tejfölös massza felét, majd ráfektetem a hússzeleteket, s erre rákenem a maradék masszát. A kerek rántottát feltekerem, és kb. 30 percet közepes lángon még sütöm.
Megjegyzés:
Köretnek salátát vagy párolt zöldséget javaslok.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése