Breaking News

Kelbimbó krémleves

Hozzávalók:
1 közepes lilahagyma
1 közepes sárgarépa
1 nagyobb gyökér
30-40 dkg kelbimbó
1 dl olíva olaj
2 dl főzőtejszín
fűszerek: 1 tk szerecsendió, curry, kakukkfű, fehérbors,

Elkészítés:
A hagymát, a répát és a gyökeret nagyobb darabokra vágva, a kelbimbót megtisztogatva, az olajon pároljuk pár percig, majd felengedjük másfél liter vízzel. Tehetünk hozzá 3-4 marhahúsleves kockát, de az ételízesítővel is jó. Beletesszük a fűszereket és addig főzzük, amíg a répa meg puhul. A gyökeret ki kell dobni belőle. A többit összeturmixoljuk. Ha nagyon besűrűsödne még egy kis vízzel fel lehet önteni. Hozzáadjuk a tejszínt és kész.
Lehet enni pirítóssal, kockára vágott sült szalonnával, pirított magokkal(fenyőmag, napraforgó, tökmag)

Elkészítési idő: 30 perc