Breaking News

Libamáj roston

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg libamáj
saláták
1db uborka, paradicsom, sárgarépa
2db paprika
2 db Vinaigrette mártás
Mártás:
5 dkg vöröshagyma
1 csomó petrezselyem
1 dkg tárkony
2 dkg só
2 dl ecet
1 csomó metélőhagyma
2 dkg kapribogyó
3 dl olívaolaj
8 dkg csemegeuborka
0,5 dkg őrölt bors

Elkészítés módja:
A libamájat roston megsütjük. Összevágjuk a salátákat és Vinaegrette mártással leöntjük.
Mártás: a tisztított vöröshagymát, a metélőhagymát, a kapribogyót, a tárkonyt és a petrezselyem zöldjét apróra vágjuk. Keverőtálba tesszük, hozzáreszeljük a csemegeuborkát. Kevés vízből sóval, ecettel, cukorral és olívaolajjal salátaecetet készítünk. Annyit öntünk a fűszernövény vagdalékhoz, hogy mártás sűrűségű legyen. Végül őrölt borssal fűszerezzük.