Csirkemájas
Hozzávalók 4 személyre:
8 dkg friss gomba
1 kis fej hagyma
1 mk margarin
1 ek brandy
2 ek vaj
25 dkg csirkemáj
1 kk majoránna
Elkészítés módja:
A gombát és a hagymát megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk. A hagymát megfonnyasztjuk a margarinon. Hozzáadjuk a gombát és szintén megfonnyasztjuk. Félretesszük, hogy összeérjenek. A brandyt felmelegítjük. A vajat megolvasztjuk.
A csirkemájat nagy lángon hirtelen megsütjük. (belül még rózsaszín maradjon). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majorannával fűszerezzük. Hagyjuk langyosra kihűlni. A májat pépesre daráljuk. Hozzáadjuk a brandyt, a csirkemáj levét, a vajat és ismét összedaráljuk. Belekeverjük a hagymás gombát, és ízlés szerint fűszerezzük. Tálalófóliába öntjük és 2 órát állni hagyjuk.
8 dkg friss gomba
1 kis fej hagyma
1 mk margarin
1 ek brandy
2 ek vaj
25 dkg csirkemáj
1 kk majoránna
Elkészítés módja:
A gombát és a hagymát megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk. A hagymát megfonnyasztjuk a margarinon. Hozzáadjuk a gombát és szintén megfonnyasztjuk. Félretesszük, hogy összeérjenek. A brandyt felmelegítjük. A vajat megolvasztjuk.
A csirkemájat nagy lángon hirtelen megsütjük. (belül még rózsaszín maradjon). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majorannával fűszerezzük. Hagyjuk langyosra kihűlni. A májat pépesre daráljuk. Hozzáadjuk a brandyt, a csirkemáj levét, a vajat és ismét összedaráljuk. Belekeverjük a hagymás gombát, és ízlés szerint fűszerezzük. Tálalófóliába öntjük és 2 órát állni hagyjuk.